Close menu

Open bedrijvendag 2022

11/06 XL Businesspark #XL Businesspark

Op zaterdag 11 juni 2022 opent het XL Businesspark in Almelo haar deuren! Dit is de kans om écht een kijkje achter de schermen te krijgen bij onze prachtige bedrijven. Of je nu nog een studiekeuze moet maken, nadenkt over een carrièreswitch of gewoon nieuwsgierig bent. De Open Bedrijvendag op XL Businesspark is voor iedereen!

Noteer zaterdag 11 juni 2022 van 10:00 – 16:00 in uw agenda! 

Deelnemende bedrijven

Bekijk hieronder welke bedrijven deelnemen aan de open bedrijvendag. Bij de meeste bedrijven kan je gewoon binnenlopen. Cannondale en Emergo organiseren ook rondleidingen waarvoor een inschrijving nodig is. Klik hier om je aan te melden voor deze rondleidingen.

 

 

 

 

Bleckmann is een expert op het gebied van logistieke oplossingen. We bedienen (internationale) merken vanuit fashion, lifestyle en consumer electronics markten. Bleckmann is een multinational en heeft medewerkers van alle nationaliteiten in dienst.

In alles wat we doen komen onze waarden, de 4 e’s van Bleckmann, terug. Entrepreneurship, expertise, engagement en excellence weerspiegelen het erfgoed van ons bedrijf, onze cultuur, waar we nu staan ​​alsook onze ambities voor de toekomst. Leef jij ook volgens deze waarden, dan ben je aan het juiste adres. Wij vind het belangrijk om deze waarden samen na te streven en te bouwen aan de toekomst.

Bij Bleckmann zijn we vooruitstrevend en willen we continu onze processen verbeteren. Wij zoeken naar manieren om slimmer te werken en alle processen te verbeteren. Hoe anders kunnen wij zaken aanpakken om efficiënter te zijn? Hiervoor is ook de flexibiliteit nodig. Zinvol innoveren zit in onze DNA. En dat moet ook duurzaam.Wij hebben een oog op duurzaamheid binnen onze organisatie maar ook zijn wij een enabler voor duurzame beloftes van onze klanten. What do we do?. We deliver on the promises of our clients!

Bij ons staat de mens centraal… wij vinden jou belangrijk. Onze collega’s zijn het hart van Bleckmann, alles valt of staat met toegewijde medewerkers. Wellbeing, fun & safety op de werkvloer zijn voor ons belangrijke en vanzelfsprekende aspecten. Wil je je talenten ontwikkelen en je ambities waarmaken, Bleckmann geeft je mogelijkheden om dat te doen! Groei met ons mee! Vind jouw droombaan – volg je talent en interesses, durf je cariere leiden en je dromen waar te maken. Leer van jouw ervaringen, ook als het niet altijd lukt om successvol te zijn. Wij zijn allemaal aan het continue te verbeteren. In search for excellence.


Bolk Logistics BV is onderdeel van het Almelose Bolk en sinds 2013 actief in logistieke dienstverlening en warehousing. Bolk Logistics beschikt zowel in Hengelo als in Almelo over een warehouse wat direct naast de containerterminal ligt.  Sinds 2018 is Bolk Logistics gevestigd op het XL Businesspark, waar Bolk Logistics de opslag en logistiek verzorgt voor verschillende produktie- en handelsbedrijven uit de omgeving. Bolk zorgt voor een flexibele en soepele logistiek vanaf een externe locatie, waardoor deze bedrijven zich kunnen richten op hun kernactiviteit en verder kunnen groeien. Op basis van de opgedane ervaring in logistieke dienstverlening kan Bolk tevens zorgen voor vergaande automatisering en optimalisatie van de processen, met behulp van intelligente tools en technieken. 
 


Buiting Staalbouw is een modern uitgerust bedrijf actief in de staalbouw. Vanuit twee vestigingen in Broekland en Almelo produceren wij unieke, complexe constructies.

Ook hebben wij een kantoor in Schagen waar een aantal van onze tekenaars en constructeurs zijn gehuisvest.

Wij zijn ontzettend trots op ons personeel en besteden hier veel aandacht aan. Ons personeel bestaat uit een combinatie van jeugdig enthousiasme en jarenlange ervaring. Buiting Staalbouw staat bekend als een opleidingsbedrijf waarbij jong talent de kans krijgt zich te ontplooien en ervaring wordt verruimd.

Daarnaast zijn wij een bekend gezicht op de markt en beschikken wij over de noodzakelijke certificeringen.

Wil jij ook deel uitmaken van de Buiting Staalbouw groep en wil jij meewerken aan al deze uitdagende projecten? Wees dan van harte welkom! Wij zijn continu op zoek naar enthousiast, gedreven en ambitieus personeel.

Kom gerust bij ons kijken en laat u verrassen door de mooie en complexe projecten waar wij nu mee bezig zijn. Tot snel bij Buiting Staalbouw!


Met Almelose innovaties bouw je betere fietsen

Sinds 1971 staat de naam Cannondale synoniem voor innovatie. Van onze eerste fietsaanhangers en aluminium toerfietsen tot onze nieuwste fietsen van carbon, Cannondale heeft de grenzen verlegd in de fietsindustrie met onder meer de introductie van eerste aluminium fietsframes en mountainbikes met geïntegreerde vering. Door altijd met nieuwe ogen te kijken heeft Cannondale baanbrekende innovaties doorgevoerd die de rijervaring voor alle soorten fietsers verbeteren.

 

De verhuizing van Cannondales oude assemblagefabriek in Oldenzaal naar de innovatieve Factory of the Future in Almelo heeft ervoor gezorgd dat Cannondale kan blijven innoveren en we gebruik maken van de nieuwste technologie. De fabriek is gebouwd op de groei, met onder meer assemblage straten en een verfspuiterij. Kortom: een unieke innovatieve plek die bijzonder dynamisch en modern is.

 

Waar je ook rijdt, wat je ook rijdt, come ride with us.

 

Schrijf je hier in voor een rondleiding op Cannondale’s Factory of the Future. Wees er snel bij het aantal plekken is beperkt. We verwelkomen u graag! Fotograferen of beeldopnames zijn niet toe gestaan tijdens de rondleiding.


 

CTT Almelo is een op- en overslagterminal. Als professioneel partner bieden wij alle voordelen van synchromodaal transport.

Naast de terminal in Almelo hebben wij nog twee terminals meer, namelijk in Hengelo en Rotterdam.

De terminal in Almelo ligt op het XL-Park aan de A35. Een bedrijvenlocatie waar logistieke wereldspelers zich vestigen.

De terminal in Almelo heeft 350 meter kade welke toegankelijk is voor klasse V schepen, dagelijkse afvaarten naar diverse terminals in Rotterdam,

opslagmogelijkheden direct gelegen aan de terminal en veel chassis en af- en omkoppelmogelijkheden.


Emergo is de innovatie bouwpartner, gespecialiseerd in prefab bouwcomponenten en behoort tot de top 3 prefab HSB-bedrijven in Nederland. We maken perfecte prefab daken, wanden en woonmodules voor nieuwbouw en renovatie en we integreren duurzame energiesystemen in onze producten en oplossingen. Daarnaast hebben we een modulair woningconcept ontwikkeld dat in 5 dagen gerealiseerd kan worden. Hiermee sluiten we vlekkeloos aan op de hedendaagse wensen in de Nederlandse woningbouw: versnellen van het bouwproces, minder handen op de bouw en overlastbeperking.

We hebben een krachtige positie in de Nederlandse woningbouwmarkt, want we maken het goed voor elkaar! Dit doen we vanuit twee ruime, moderne vestigingen: één in Stadskanaal en één in Almelo. Samen hebben ze een productieoppervlakte van 23.000 m2. We nodigen je graag uit om onze vestiging in Almelo te bekijken op de Open Bedrijven Dag! Tevens staat hier ook een modelwoning die je deze dag kunt bezichtigen. Wil jij bouwen aan de huizen van de toekomst en werken bij Emergo? Dan maken we graag kennis met je!

Je kunt gewoon binnenlopen bij Emergo, maar ze organiseren ook rondleidingen in de productiehal. Voor deze rondleidingen kan je je hier aanmelden.


Informatie volgt.


VDL Energy Systems B.V.  is in 2018 opgericht na de overname van Siemens Turbines en Compressoren in Hengelo. Wij bouwen voor Siemens en andere grote OEM bedrijven turbines en compressoren tot één geheel, om druk op een gasveld of pijpleiding te zetten of om een gasveld van stroom te voorzien. Dan wordt er een generator achter de installatie gezet. Vermogens variëren tussen 5 en 50 MW. Deze installaties wegen tot wel 200 ton kg. Fossiele brandstof (gas) zal eindig zijn en ook om maatschappelijk relevant te ondernemen ontwikkelen we ook een aantal nieuwe producten die de energie transitie mogelijk maken. Zo maken we batterij opslag systemen, die als een grote accu elektriciteit kan opslaan  die is opgewekt door windmolens of zonnepanelen. We ontwikkelen electrolysers, apparaten die elektriciteit kunnen omzetten in waterstof. Waterstof is een schone vervanger voor fossiele brandstoffen, maar zero emissie.

Tenslotte hebben we een brandstofcel (fuel cell) generator ontwikkeld die waterstof weer kan omzetten in elektriciteit.

VDL Energy Systems B.V. is onderdeel van de VDL Groep B.V., een 100% Nederlands familiebedrijf met 105 bedrijven. Een ander bekend bedrijf in Almelo is VDL ETG, een VDL bedrijf dat onderdelen maakt voor de ASML chip machines.

VDL Energy Systems is sinds November 2021 in Almelo gevestigd en telt, afhankelijk van de werk hoeveelheid tussen de 250-300 medewerkers.


ViVoChem is een prominente speler op de internationale chemische markt.

Als onderdeel van de Duitse Büfa-groep heeft ViVoChem ruim 130 jaar ervaring in het verpakken, opslaan, distribueren en exporteren van chemische grondstoffen.

De moderne opslaghal met 9.000 palletplaatsen biedt voldoende ruimte om uit voorraad te kunnen leveren. Vanwege de sterke groei de afgelopen jaren gaat ViVoChem uitbreiden naar 20.000 palletplaatsen in een volautomatisch magazijn.

Naast de activiteiten als B2B handelsorganisatie zet ViVoChem zich in voor het welzijn van mens en milieu door te investeren in duurzame producten. Samen met relaties en instanties werken zij aan een vergroening van het bedrijfsleven, met de chemietak in het bijzonder.

Ook de vitaliteit van de medewerkers staat hoog op de agenda. ViVoChem streeft ernaar dat de medewerkers met net zo veel energie naar huis gaan als waar ze mee kwamen. Met deze filosofie heeft ViVoChem de titel “Fitste bedrijf van Twente 2020” behaald.

Dagelijks vertrouwen bedrijven over de hele wereld en uit diverse sectoren op de producten en diensten van ViVoChem.

De 80 gemotiveerde medewerkers zorgen ervoor dat alle chemische producten veilig, verantwoord en naar wens bij de klanten worden afgeleverd. 


Privacy

Lees hier de privacy verklaring ten tijde van de open bedrijvendag 2022.