Close menu

Voor wie

XL Businesspark is hét bedrijventerrein in Twente voor grootse ondernemers. Het businesspark biedt ruimte aan gerenommeerde nationale en internationale bedrijven in de logistiek, transport, distributie en industrie.

DUURZAAM LOGISTIEK

Duurzaam logistiek. Een hot item op dit moment. Steeds meer bedrijven streven in toenemende mate naar vermindering van hun milieubelasting en verduurzaming van hun logistiek. Iets dat XL Businesspark alleen maar kan toejuichen.

Duurzaam logistiek gaat niet alleen over toekomstige generaties en een groen imago, met duurzaam logistiek kan ook geld, energie en CO2 worden bespaard. Duurzaam logistiek is dus een steeds belangrijker wordende factor voor ondernemers.

VTech heeft gekozen voor XL Businesspark, omdat deze locatie zowel over het spoor, over het water als over de weg optimaal bereikbaar is. De Combi Terminal Twente ligt om hoek om containers zo van het schip naar het distributiecentrum te brengen en andersom.

TRANSPORT

XL Businesspark is volledig ingesteld op transport in en uit Twente. Transport over de weg, over water en in de toekomst zelfs transport door de lucht via Twente Airport; het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Het terrein is groots opgezet, dus ook voor XL voertuigen (LZV) is het makkelijk manoeuvreren! Het bedrijvenpark in Twente ligt direct aan de A35, die u binnen een paar minuten naar de A1 leidt. Vanuit XL Businesspark zit u dus zó op een van de belangrijkste Europese verkeersaders. U staat rechtstreeks in verbinding met Oost-Europa, de Randstad en het Ruhrgebied. Het bedrijvenpark ligt aan de transportroute van Rotterdam naar de Scandinavische landen en direct aan het Twentekanaal, dat aansluit op het landelijk netwerk van rivieren en kanalen.

Een uitstekende vestigingslocatie om uw transport te organiseren vanuit Twente naar de rest van de wereld! De laad- en loskade van het CTT aan het Twentekanaal is voor Kees Smit Tuinmeubelen een cruciale factor voor vestiging op XL Businesspark.

DISTRIBUTIE

Zoekt u een vestigingsplaats voor een distributiecentrum? Op XL Businesspark realiseert u die grootse plannen. Het bedrijvenpark in Twente is speciaal gericht op ondernemers in onder meer de distributie, die veel ruimte nodig hebben. Een distributiecentrum is een cruciale schakel in het logistieke proces van veel ondernemingen. Een centrale ligging, een goede bereikbaarheid en optimale afmetingen van het bouwterrein, bepalen voor een belangrijk gedeelte de locatiekeuze.

XL Businesspark is met 125 hectare uitgeefbaar terrein, een ideale ligging nabij de belangrijkste verkeersaders van Europa en met hoogwaardig parkmanagement, een uitstekende vestigingsplaats voor een groot distributiecentrum.

XL Businesspark: dé vestigingslocatie voor een Europees distributiecentrum. Timberland heeft een prachtige zichtlocatie op XL Businesspark gekozen als vestigingslocatie voor haar Europese distributiecentrum.

INDUSTRIE

Op zoek naar een kavel van meer dan 2 hectare voor een groot productiebedrijf? Het businesspark is speciaal gericht op grote ruimtevragers, zoals productiebedrijven.
De optimale ligging en containertransport over water zijn van doorslaggevend belang bij de keuze voor deze hoogwaardige vestigingsplaats voor productiebedrijven.

Het feit dat XL Businesspark over een centrale ringleiding voor bluswater beschikt, is voor chemiebedrijf ViVoChem medebepalend geweest bij hun keuze. "Dat scheelt ons flink in de investeringskosten."