Close menu

Optimale bereikbaarheid

De multimodale bereikbaarheid via weg, water, spoor en lucht én de ideale ligging nabij de belangrijkste verkeersaders van Europa, maakt een optimale logistieke doorstroming van goederen mogelijk.

SNELWEGEN

Het bedrijvenpark in Twente ligt direct aan de A35, die u binnen een paar minuten naar de A1 leidt. Vanuit XL Businesspark zit u dus zó op een van de belangrijkste Europese verkeersaders. U staat rechtstreeks in verbinding met Oost-Europa, de Randstad én het Ruhrgebied.

WATERWEGEN

Vervoert u containers over water? Op het XL Businesspark bevindt zich een onafhankelijke combiterminal en een openbare laad- en loskade, direct aan het Twentekanaal, dat aansluit op het landelijke netwerk van rivieren en kanalen. Hierdoor kunnen containers eenvoudig van het schip naar uw bedrijf worden gebracht en andersom. Combi Terminal Twente beheert de openbare laad- en loskade op het XL Businesspark. Gebruik door derden is mogelijk.

SPOORWEGEN

Zeecontainers die in Rotterdam binnenkomen kunnen per trein vervoerd worden naar Twente of de Duitse grensgebieden, zoals Bad Bentheim. Vanuit Bad Bentheim zijn er spoorverbindingen naar heel Duitsland,  Scandinavië, Oost- en Zuid-Europa.

VLIEGVELD

Twente Airport ligt in de directe nabijheid, waardoor zakenvluchten en beperkt vrachtvluchten tot de mogelijkheden behoren.

COMBI TERMINAL TWENTE (CTT)

CTT is een uiterst moderne inlandterminal in Hengelo, met eigen op- en overslagterminals in Rotterdam, Almelo en Bad Bentheim (D). Als professioneel logistiek partner bieden zij de voordelen van synchromodaal vervoer, met mogelijkheden voor containertransport over water, goederenvervoer per spoor en containervervoer over de weg. Naast Nederland en het Duitse achterland behoren ook Scandinavië, Oost- en Zuid-Europa tot de mogelijkheden.

De nauwe samenwerking met Combi Terminal Twente garandeert een vlotte en professionele afhandeling van containers. De terminal heeft een oppervlakte van 26.000 m2 en ruimte voor 15.000 containers. Een uitbreiding naar 25.000 containers wordt voorzien. Meer informatie over containertransport, vindt u op www.ctt-twente.nl.