Close menu

Optimale bereikbaarheid

De multimodale bereikbaarheid via weg, water, spoor en lucht én de ideale ligging nabij de belangrijkste verkeersaders van Europa, maakt een optimale logistieke doorstroming van goederen mogelijk.

SNELWEGEN

Het bedrijvenpark in Twente ligt direct aan de A35, die u binnen een paar minuten naar de A1 leidt. Vanuit XL Businesspark zit u dus zó op een van de belangrijkste Europese verkeersaders. U staat rechtstreeks in verbinding met Oost-Europa, de Randstad én het Ruhrgebied.

WATERWEGEN

Vervoert u containers over water? XL Businesspark beschikt over een openbare laad- en loskade, direct aan het Twentekanaal, dat aansluit op het landelijke netwerk van rivieren en kanalen. Dankzij de aanwezigheid van een openbare laad- en loskade en de Combi Terminal Twente op het terrein, kunnen containers eenvoudig van het schip naar het distributiecentrum worden gebracht en andersom. CTT beheert de openbare laad- en loskade op het XL Businesspark. Gebruik door derden is mogelijk.

SPOORWEGEN

Met de opkomst van containervervoer over het spoor, neemt intermodaal transport steeds een grotere rol in binnen de verschillende traditionele transportmodaliteiten. Dit geldt ook voor zeecontainers die in Rotterdam binnenkomen. Deze kunnen namelijk ook per trein vervoerd worden naar de Duitse grensgebieden, zoals Bad Bentheim. Deze Duitse plaats ligt vlakbij Enschede. Dit maakt het ideaal voor bedrijven in Twente die gebruik maken van containervervoer per trein. Bovendien zijn er vanuit Bad Bentheim spoorverbindingen door heel Duitsland, naar Scandinavië, Oost- en Zuid-Europa. Door de inzet van intermodaal transport, kunnen de zeecontainers vanuit Bad Bentheim per truck nog snel doorgevoerd worden naar Twente of per trein naar de rest van Europa.

VLIEGVELD

Twente Airport ligt in de directe nabijheid, waardoor zakenvluchten ook tot de mogelijkheden behoren. Er zijn plannen om dit in de toekomst uit te breiden met vrachttransport.

COMBI TERMINAL TWENTE (CTT)

CTT is een uiterst moderne inlandterminal in Hengelo, met eigen op- en overslagterminals in Rotterdam, Almelo en Bad Bentheim (D). Als professioneel logistiek partner bieden zij de voordelen van synchromodaal vervoer, met mogelijkheden voor containertransport over water, goederenvervoer per spoor en containervervoer over de weg. Naast Nederland en het Duitse achterland behoren ook Scandinavië, Oost- en Zuid-Europa tot de mogelijkheden. 

De nauwe samenwerking met Combi Terminal Twente garandeert een vlotte en professionele afhandeling van containers. De terminal heeft een oppervlakte van 26.000 m2 en ruimte voor 15.000 containers. Een uitbreiding naar 25.000 containers wordt voorzien. Meer informatie over containertransport, vindt u op www.ctt-twente.nl