Close menu

Virtuele proef met autonoom wegtransport op XL Businesspark

15/01/2021 #XL Businesspark #Logistic Association

Een aantal onderwijs- en onderzoeksinstellingen is samen met bedrijven uit de logistieke sector een proef gestart met autonoom transport op het XL Businesspark in Twente.

Sebastian Piest is aan het project verbonden namens zowel de Universiteit Twente (UT) uit Enschede als Port of Twente, Lejo Buning is dat namens de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en UT. De bedrijven Bolk Container Transport en CTT (Combi Terminal Twente) zijn de drijvende krachten achter het initiatief en hebben volgens Piest en Buning de intentie om daadwerkelijk aan de slag te gaan met autonoom rijden. Naast HAN en UT is uit de onderwijswereld ook de Hogeschool Rotterdam betrokken bij het project.

Lees het hele artikel in Nieuwsblad Transport

 

Virtuele proef met autonoom wegtransport op XL Businesspark

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association