Close menu

Positieve trend in overslag van bulkgoederen zet door

27/09/2018

De positieve trend in de overslag van bulkgoederen zet door. De opgaande beweging in de conjunctuur is zichtbaar. Alle havens laten een positieve trend zien in de overslag van bulkgoederen. Met name de bouw gerelateerde grondstoffen, halffabricaten, veevoeders en brandstoffen laten een stijging zien.

De afhandeling van containers over water in Hengelo, uitgedrukt in TEU (twenty-foot equivalent unit), laat een lichte daling zien. Deze daling wordt met name veroorzaakt door de vertraging in de afhandeling van containers in Rotterdam. Gevolg van deze vertraging is dat meer vervoer over de weg heeft plaatsgevonden. Via de NVB (Nederlandse Vereniging van Binnenhavens) en in de contacten met Port of Rotterdam is dit onder de aandacht gebracht. 

Met de opening van de containerterminal XL-businesspark (september 2017) is inmiddels ook een -zij het beperkt- aantal containers via deze terminal overgeslagen. Verwachting is dat dit met de verdere ontwikkelingen van het XL-Businesspark zal toenemen.

Positieve trend in overslag van bulkgoederen zet door

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association