Close menu

Nieuw lid in de spotlight: NLVK

07/12/2020 #Logistic Association

.NVLK is lid geworden om de bestaande samenwerking met Port of Twente uit te breiden en een actieve bijdrage te leveren aan het regionale logistieke ecosysteem. Sebastian Piest ging virtueel op de koffie om kennis te maken met Martijn Assen van NLVK.

Het begon met een pitch

Martijn Assen, geboren in Oldenzaal en eigenaar van Neerlandsvlak (.NLVK), vertelt hoe hij 3 jaar geleden werd benaderd voor een pitch. “De aanleiding was het samengaan van het Havenbedrijf Twente, Port of Twente (nu de Logistic Association) en XL Businesspark. We kregen de vraag hoe we deze organisaties en identiteiten konden verenigen en ontsluiten via onder andere een website, brochures en andere uitingen.”

In 2019 is de positionering van Port of Twente met een 4e peiler uitgebreid, het Twents Huis van de Logistiek. “Samen hebben we de campagne en de website indelogistiek.nl gerealiseerd om te laten zien wat er mogelijk is in de logistiek in Twente. Daar kwam  weekvandelogistiek.nu vervolgens bij.”

De juiste taal en boodschap

Doelgerichte en effectieve communicatie wordt met name gevormd door de taal en boodschap die je kiest, legt Martijn uit. “De taal van de doelgroep spreken vraagt inlevingsvermogen. Hoe vertaal je een behoefte van gemeentes en overheden om arbeidspotentieel aan te spreken en te ontwikkelen naar de Twentse inwoner die denkt: “Wat hek d’r an?” In de campagne  ‘ikbindr’ hebben we er daarom voor gekozen Twentse inwoners rechtstreeks aan te spreken in duidelijke, activerende taal om ze te prikkelen de stap naar scholing te zetten en werk van zichzelf te maken.”

De uitdaging zit in complexe verhalen

“We zien dat de verhouding communicatie-advies en realisatie van middelen aan het veranderen is. De focus van .NLVK ligt steeds meer op het meedenken met opdrachtgevers over hun ambitie en toekomst en het adviseren over de vertaalslag daarvan naar doel- en publieksgroepen.  Snapt de gebruiker van je merk het nog? Hoe bereik je doelgroepen? Hoe vind je de juiste instantie? Het woord ‘ecosysteem’ wordt veel gebruikt in dat kader. Je maakt allemaal onderdeel uit van een systeem. Hebt bepaalde inzichten, patronen en vaardigheden die je kunt inzetten om een verandering tot stand te brengen en – nog belangrijker – steeds te laten aansluiten op mensen, verwachtingen en de toekomst. Hoe gaan mensen om met actualiteiten, trends, ontwikkelingen in een sector? Zoeken bedrijven elkaar op? Welke partnerschappen ontstaan? Dit zie ik ook bij Port of Twente. Er gebeurt ontzettend veel in de regionale logistiek. Daarnaast zijn er ontwikkelingen en innovaties op het gebied van high-tech, supply chain management en het gebruik van data en robotisering. Hoe laten we zien wat er in de regio gebeurt? Hoe bereiken en betrekken we de verschillende leden en belanghebbenden? Daar wil ik graag aan bijdragen.”

Over .NLVK

“Bij .NLVK beginnen we altijd bij de oorsprong: een nieuw vlak. Daarop tekenen we uit van daadwerkelijk van betekenis is voor onze opdrachtgevers. En dat begint met doorvragen. Want er liggen altijd achterliggende behoeften ten grondslag aan een vraag. Er leven onuitgesproken verwachtingen. Wanneer duidelijk is waar we naartoe werken, is het veel gemakkelijker om te bepalen welke middelen en momenten daarvoor nodig zijn. De vragen van onze opdrachtgevers variëren van het lanceren van een nieuw product, het ondersteunen van een fusie van bedrijven, duidelijke communicatie naar aandeelhouders, of het ontwikkelen van een scherpe positionering: we zijn op veel vlakken een sparringpartner. Bij iedere uiting stellen we de vraag “wat hek dran?”. Dit is een makkelijke vraag om te stellen. De invulling is doorgaans lastiger. Vanuit .NLVK leveren wij eigenlijk alles op het gebied van creativiteit. Wat nodig is om een merk of organisatie (weer) tot leven te brengen. Wij geloven in samenwerking en in maatwerk. Iedere vraag, elk bedrijf en elk product of dienst is weer anders. Onze klanten weten vaak heel  goed waar ze goed in zijn. Er is vaak al veel voorwerk gedaan. Wij leveren vervolgens expertise en een andere, frisse kijk op zaken. Dat kan van hoog strategisch tot en met heel praktisch. Samen kom je tot beter resultaat. .NLVK werkt landelijk en heeft vestigingen in Oldenzaal, Zutphen en Hengelo. Onze binding met de regio Twente is sterk en we werken er met trots en plezier.”

Verbinding maken

We verwelkomen Martijn bij de Logistic Association en komende ledenactiviteiten.

Martijn Assen

Eigenaar Neerlandsvlak

+31575585757

martijn@nlvk.nl

Meer informatie

https://www.nlvk.nl/

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association