Close menu

Netwerken vanaf het Twentekanaal

30/10/2018 #Havenbedrijf #Logistic Association

Woensdag 30 oktober vond een netwerkbijeenkomst plaats georganiseerd door het gemeenschappelijk Havenbedrijf Twente. Raadsleden van de 5 deelnemende gemeenten, vertegenwoordigers van de provincies Gelderland en Overijssel en bedrijven in het havengebied kwamen bijeen om kennis te nemen van recente ontwikkelingen rondom de Twentekanalen en uitdagingen waar we de komende jaren voor staan. Ruim 50 belangstellenden gaven acte de présence.

Vanaf een schip aan de openbare kade van Lochem werden de gasten welkom geheten door Eric-Jan de Haan, wethouder Economische Zaken van de gemeente Lochem en bestuurslid van het gemeenschappelijk Havenbedrijf Twente. De deelnemers werden rondgeleid door de imposante Twentsche Kabel Fabriek (TKF), gevolgd door een presentatie over de activiteiten van TKF en het nut van betrouwbare verbindingen.

Terwijl het schip richting Sluis Eefde voer, lichtte Gerry Waanders, manager/kwartiermaker van het gemeenschappelijk Havenbedrijf Twente, de ontwikkelingen op het gebied van samenwerking, verbeteren bereikbaarheid en digitalisering toe. Hij schetste een aantal uitdagingen voor de komende jaren waarvan gezamenlijk werk van gemaakt moet worden: “Voor deze regio is het enorm belangrijk dat overheden en het lokale bedrijfsleven ervaringen kunnen uitwisselen. We zijn gebaat bij een sterke economische structuur en groei van de werkgelegenheid in Twente en de Achterhoek, maar uiteraard ook aan het doorontwikkelen van goede en veilige verbindingen over water. We zijn als Havenbedrijf Twente erg blij met de grote belangstelling hiervoor.”

Het belang van de Twentekanalen voor de economie en mobiliteit van Oost-Nederland werd sterk benadrukt in een interview met Bert Boerman, gedeputeerde Mobiliteit, Water en Sociaal bij de provincie Overijssel. Ernst Rijsdijk, Omgevingsmanager Rijkswaterstaat sloot de presentaties af met een helder betoog over het bouwproces van de tweede sluiskolk bij Eefde.

Netwerken vanaf het Twentekanaal

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association