Close menu

Lid in de spotlight: Olympia

18/08/2020 #Logistic Association

Het Logistiek cluster in Twente vraagt naast regionale promotie, bereikbaarheid en bedrijvigheid ook om goed gekwalificeerd en gemotiveerd personeel. Olympia Almelo is één van de verbindende schakels en als actief lid van de Logistic Association regionaal betrokken. Sebastian Piest ging op de koffie bij Jeroen Duijm, eigenaar van Olympia Almelo voor een persoonlijke kennismaking.

Regionaal betrokken

Gesitueerd in het centrum van Almelo, vertelt Jeroen Duijm enthousiast zijn verhaal over het ontstaan van de vestiging, de groei en impact van de huidige pandemie. “Als franchise ondernemer binnen Olympia Nederland ben ik onderdeel van een groot netwerk van ruim 50 ondernemers. Daarnaast kan ik als ondernemer een regionale invulling geven aan onze dienstverlening op basis van onze visie Olympia geeft werk betekenis.

De vestiging in Almelo focust zich primair op logistiek, industrie, productie en callcenter. Hierbij wordt nauw samengewerkt met vestigingen in Enschede en Hengelo. “Samen geloven we als ondernemers dat we regionaal het verschil kunnen maken door te blijven investeren in lokale sterke samenwerkingen. Zeker in tijden zoals deze, waarin het Corona virus een grote impact heeft, kan noaberschap net het verschil maken.”

Voorbij de match

De rol van uitzenders is in beweging. Opdrachtgevers vragen meer dan het louter aanleveren van handjes. “In-house zitten helpt bij het gericht kunnen ondersteunen zoals we dat doen bij TenCate in Nijverdal, maar verdieping en maatwerk maakt dat je voorbij de match kunt. Dit doen we bijvoorbeeld door coaching en opleiding van operators en vrachtwagenchauffeurs, maar ook door persoonlijke aandacht en begeleiding van de mensen die via ons aan het werk gaan in de logistiek.”

“Lokaal kunnen we samen ook het verschil maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het werkfit traject is een schitterend voorbeeld waarbij we samen met het werkplein en de gemeente invulling hebben gegeven aan onze sociale verantwoordelijkheid.”

Samen werken aan XL pool

XL Businesspark ontwikkelt zich qua bedrijvigheid goed waardoor de regionale werkgelegenheid toeneemt. Gezien demografische trends en ontwikkeling, hebben we de komende jaren een enorme klus te klaren. “2 jaar terug hebben we in aanloop naar het Twents Huis van de Logistiek met een aantal uitzenders gesproken over het opzetten van een XL pool voor XL Businesspark. Samenwerking is een heet hangijzer in de uitzendbranche. De ideeën wil ik graag samen met het Twents Huis van de Logistiek, collega uitzenders en samenwerkingspartners verder brengen; alleen samen kunnen we werken aan een XL pool om zo te zorgen dat we de regio blijven versterken met goed personeel die we breed in kunnen zetten als ook kunnen blijven binden en boeien.”

Verbinding maken

Jeroen Duijm

Eigenaar Olympia Almelo

+31(0)614931733

j.duijm@olympia.nl

Lid in de spotlight: Olympia

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association