Close menu

Ingebruikname nieuwe hal transportbedrijf Bolk

14/12/2018 #XL Businesspark

Na vervoerder Bleckmann is Bolk de tweede gebruiker van het enorme pand dat Heylen Warehouses bouwt op het regionale bedrijventerrein.

 

De huur van de hal met een oppervlakte van 14.000 vierkante meter op XL is voor Bolk 'een hele grote stap.' Dat zei Bolk-directeur André Pluimers donderdag 13 december in de Tubantia bij de officiële ingebruikname van de hal. Volgens hem heeft Bolk wel even moeten nadenken over het besluit de hal te huren. "Maar in verhouding met wat er verder nog gaat gebeuren op XL Park, is wat wij hier doen een bescheiden ontwikkeling", aldus Pluimers, die trots is dat het Almelose bedrijf een rol mag spelen in het grote geheel.

FACILITEITEN

Ontwikkelaar Heylen Warehouses zit op meerdere plekken in België en Nederland. "Almelo is de meest unieke van onze locaties", oordeelt Wim Heylen. Dat komt door de overvloed aan faciliteiten.
"We voelen ons hier welkom." Heylen is Belg. En er zijn gelijkenissen tussen mensen uit de Belgische Kempen en Tukkers, constateert de ondernemer. "Ze zijn beiden nuchter, hebben geen kapsones en hebben een goed gevoel voor humor." Met T-Port Logistic (Heylen) en Bolk heeft XL 'fantastische ambassadeurs' volgens directeur Jan Geerdink van het bedrijventerrein. "Als je ziet wat er nu staat, dan is dat een succes", aldus Geerdink, die ook slechtere tijden heeft meegemaakt op XL.

Loco-burgemeester Arjen Maathuis heeft 'grote waardering' voor wat Heylen en Bolk op XL doen. "XL Businesspark groeit uit tot de logistieke hotspot." Maar bij zo'n ontwikkeling horen volgens hem ook uitdagingen, zoals het vinden van personeel. "Wie niet wil maar wel kan werken, heeft een probleem."

 

Bron: Tubantia

Ingebruikname nieuwe hal transportbedrijf Bolk

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association