Close menu

Port of Twente op plek 6 van logistieke hotspots!

24/04/2020 #Havenbedrijf #XL Businesspark #Logistic Association

Deze week werd de jaarlijkse rangschikking van logistieke hotspots in Nederland bekend gemaakt. Twente zet daarbij de trend van de afgelopen jaren door en eindigt op de zesde plek. Voor het vijfde jaar op rij stijgt Twente één of twee plekken; in 2020 van plek 8 naar plek 6. Resultaat van een goede samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid.

Naast Flevoland (plek 3) is Twente daarmee de tweede serieuze logistieke hotspot boven de rivieren geworden, na regio’s als Tilburg-Waalwijk (1), West-Brabant (2), Venlo (4) en de A12-corridor (5).

Jaarlijks worden logistieke regio’s door ruim 30 experts gerangschikt op zaken als bereikbaarheid, ruimte, arbeidsmarkt en ondersteuning door de overheid. Vooral op arbeidsmarkt scoort Twente erg goed dankzij de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en arbeidsvoorziening in het Twents Huis van de Logistiek. Verder scoort Twente hoog in de beschikbaarheid van terreinen en gebouwen en op de ondersteuning die de regionale overheid geeft aan vestigingskandidaten in de logistiek. Met name op het gebied van bereikbaarheid scoort Twente minder hoog dan andere regio’s.

Port of Twente heeft bij haar oprichting in 2012 de ambitie uitgesproken om in 2020 tot de top-3 van Nederland te horen en die ambitie is dus niet gerealiseerd. Toch is Port of Twente blij met de voortdurende stijging op de ranglijst, die bewijst dat een top-3 notering realistisch is en steeds verder binnen bereik komt. Met de verbreding van de A1, de verruiming van de Twentekanalen en de deze maand geopende tweede sluiskolk in Eefde wordt er hard gewerkt aan verbetering van de bereikbaarheid van Twente, waardoor de score op de andere criteria de komende jaren verder zal verbeteren.

De toenemende weerstand tegen te grote concentraties logistieke bedrijvigheid in andere delen van Nederland kan Twente daarbij verder in de kaart spelen. Omdat Twente nog mogelijkheden heeft om nieuwe banen door eigen inwoners te laten invullen en omdat Twente de logistieke bedrijvigheid concentreert op terreinen met goede ontsluiting over water is het draagvlak voor verdere ontwikkeling van de logistiek duidelijk aanwezig.

Port of Twente op plek 6 van logistieke hotspots!

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association