Close menu

Overijssel stimuleert duurzaam vervoer met de elektrische vrachtfiets en bestelauto

26/09/2019 #Havenbedrijf #XL Businesspark #Logistic Association

Ondernemers in Overijssel, die bijna dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren, kunnen vanaf nu een elektrische vrachtfiets of bestelbus met subsidie aanschaffen.

In navolging op het succes van de vrachtfietsactie in 2018 wil de Provincie Overijssel het duurzaam transport graag verder stimuleren. Ondernemers in West Overijssel en Twente kunnen voordelig overstappen naar elektrische voertuigen voor het transport van hun goederen. Als zij in aanmerking komen, dan is er een subsidie beschikbaar van € 2.500,-  voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto of van maximaal € 1.000,- voor een elektrische vrachtfiets. Met deze actie van de Logistiek Makelaars van de Provincie Overijssel wordt emissievrij vervoer gestimuleerd. Zo werken wij samen aan een vitale en bereikbare regio!

Waarom een e-bestelauto?

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een elektrische bestelauto in plaats van een brandstof aangedreven bestelauto, dan worden uitlaat emissies teruggebracht naar nul en wordt lokale luchtverontreiniging verminderd. Wordt deze energie ook nog eens duurzaam opgewekt, dan zal de CO2-uitstoot ook gereduceerd worden tot nagenoeg nul. Het is dus een duurzaam alternatief voor het bezorgen van pakketjes en andere zaken. Naast de milieuvoordelen is een e-bestelauto veel stiller en kun je, als ondernemer, ook gebruik maken van aanvullende financiële voordelen.

Waarom een elektrische vrachtfiets?

Een vrachtfiets is in de (binnen)stad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen en komt op plaatsen waar men met de auto soms niet eens kan komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk, gezond en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen die in en uit de stad worden gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd.

Minder CO2 uitstoot

De actie is één van de projecten van de Logistiek Makelaars in Overijssel om een bijdrage te leveren aan minder vrachtverkeer op de weg tijdens de spits en minder CO2 uitstoot. Het doel is om de binnenstad in 2025 emissievrij te bevoorraden. De elektrische vrachtfiets en bestelauto kunnen hier een grote bijdrage aan leveren.

Meer informatie en de voorwaarden vind je op www.bestelbusactie.nl  en www.vrachtfietsactie.nl  of via het subsidieloket van de provincie Overijssel.

Je kunt ook contact opnemen met een van de Logistieke Makelaars:

Miranda Volker, m.volker@overijssel.nl

Freek Boele, f.boele@overijssel.nl

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association