Close menu

E. van Wijk Group neemt Twentepoort Groep over

05/07/2019 #XL Businesspark #Logistic Association

De E. van Wijk Group, een internationale logistieke groep met vestigingen in Nederland, Roemenië, Oekraïne en Polen, heeft per 1 juli 2019 de Twentepoort Groep uit Wierden overgenomen. Tot de overname behoren Twentepoort Logistiek, Cargorilla Logistics, Twentrex en TwenPack.

Giessen/Wierden: Met de overname van Twentepoort Groep wil de E. van Wijk Group haar logistieke dienstverlening naar Centraal- en Oost-Europa verder uitbreiden.
Vertrekkende eigenaren Arno Brokelman en Martin Noeverman geven aan gezocht te hebben naar een overnamekandidaat die de continuïteit kan waarborgen op het gebied van het personeel en de serviceverlening aan de klanten. “Van Wijk is een ervaren logistieke specialist die dezelfde kwaliteit en servicegerichtheid nastreeft als de Twentepoort Groep.

Bovendien sluiten de activiteiten van de Twentepoort Groep naadloos aan bij de logistieke activiteiten van Van Wijk” aldus Martin Noeverman. De overname heeft dan ook geen gevolgen voor de medewerkers, de activiteiten worden onveranderd voortgezet vanuit de huidige vestigingen in Wierden.

De Twentepoort Groep bestaat uit vier entiteiten actief in de logistieke sector.
Twentepoort Logistiek, Twentrex en Cargorilla Logistics betreffen internationale
expediteurs met ieder een eigen specialisme en (klant)focus. Tevens biedt de onderneming e-fulfilment diensten aan via TwenPack. ‘Met deze overname hebben we onze marktpositie verstevigd en daarnaast is met TwenPack onze dienstverlening verder uitgebreid. Als familiebedrijf hebben wij continuïteit bovenaan staan en daarom blijven we constant investeren in een duurzame groei van onze onderneming’’ aldus Ewout van Wijk, CEO van de E. van Wijk Group. 

De E. van Wijk Group heeft met deze overname een derde vestiging in Nederland,
naast de in totaal 5 bestaande vestigingen in Roemenië, Oekraïne en Polen. Met een
vloot van meer dan 300 eigen vrachtwagens verzorgt het bedrijf vervoer binnen West
Europa en vanuit West-Europa naar Oost-Europa en de CIS landen (vv). Het logistieke
pakket bevat ook warehousing, crossdocking, groupage vervoer, (inter) nationale
distributie en douaneservices.

Bij de E. van Wijk Group zijn 800 enthousiaste medewerkers in dienst die gezamenlijk
een omzet genereren van 100 miljoen euro.

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association