Close menu

E. van Wijk Group neemt Twentepoort Groep over

05/07/2019 #XL Businesspark #Logistic Association

De E. van Wijk Group, een internationale logistieke groep met vestigingen in Nederland, Roemenië, Oekraïne en Polen, heeft per 1 juli 2019 de Twentepoort Groep uit Wierden overgenomen. Tot de overname behoren Twentepoort Logistiek, Cargorilla Logistics, Twentrex en TwenPack.

Giessen/Wierden: Met de overname van Twentepoort Groep wil de E. van Wijk Group haar logistieke dienstverlening naar Centraal- en Oost-Europa verder uitbreiden.
Vertrekkende eigenaren Arno Brokelman en Martin Noeverman geven aan gezocht te hebben naar een overnamekandidaat die de continuïteit kan waarborgen op het gebied van het personeel en de serviceverlening aan de klanten. “Van Wijk is een ervaren logistieke specialist die dezelfde kwaliteit en servicegerichtheid nastreeft als de Twentepoort Groep.

Bovendien sluiten de activiteiten van de Twentepoort Groep naadloos aan bij de logistieke activiteiten van Van Wijk” aldus Martin Noeverman. De overname heeft dan ook geen gevolgen voor de medewerkers, de activiteiten worden onveranderd voortgezet vanuit de huidige vestigingen in Wierden.

De Twentepoort Groep bestaat uit vier entiteiten actief in de logistieke sector.
Twentepoort Logistiek, Twentrex en Cargorilla Logistics betreffen internationale
expediteurs met ieder een eigen specialisme en (klant)focus. Tevens biedt de onderneming e-fulfilment diensten aan via TwenPack. ‘Met deze overname hebben we onze marktpositie verstevigd en daarnaast is met TwenPack onze dienstverlening verder uitgebreid. Als familiebedrijf hebben wij continuïteit bovenaan staan en daarom blijven we constant investeren in een duurzame groei van onze onderneming’’ aldus Ewout van Wijk, CEO van de E. van Wijk Group. 

De E. van Wijk Group heeft met deze overname een derde vestiging in Nederland,
naast de in totaal 5 bestaande vestigingen in Roemenië, Oekraïne en Polen. Met een
vloot van meer dan 300 eigen vrachtwagens verzorgt het bedrijf vervoer binnen West
Europa en vanuit West-Europa naar Oost-Europa en de CIS landen (vv). Het logistieke
pakket bevat ook warehousing, crossdocking, groupage vervoer, (inter) nationale
distributie en douaneservices.

Bij de E. van Wijk Group zijn 800 enthousiaste medewerkers in dienst die gezamenlijk
een omzet genereren van 100 miljoen euro.