Close menu

Nederland Distributieland realiseert 80 logistieke landingen

20/05/2019 #Havenbedrijf #XL Businesspark #Logistic Association

Op 16 april jl. vond in De Kuip in Rotterdam de Algemene Ledenvergadering plaats. Zo’n 120 leden vernamen tijdens deze vergadering de resultaten van de de promotie- en matchmakingactiviteiten van NDL/HIDC. In 2018 hebben wij 63 logistieke investeringsprojecten van buitenlandse bedrijven in Nederland (landingen) gerealiseerd, waarvan er 14 een eigen vestiging hebben opgezet. Het overgrote deel (49) is uitbesteed aan in Nederland gevestigde logistieke dienstverleners.

 

Niet-logistieke contracten
Naast de puur logistieke contracten heeft NDL/HIDC bemiddeld bij 17 contracten met overige dienstverleners (zoals fiscale vertegenwoordiging).

Op alle fronten een stijging
Algemeen directeur Remco Buurman: “Aan de resultaten van dit boekjaar is te zien dat het goed gaat met de logistieke sector in Nederland. Het afgelopen boekjaar heeft NDL aan de basis van 80 landingen gestaan. Dat betekent een stijging van 14% ten opzichte van het jaar 2017 toen NDL 70 landingen realiseerde. En we hebben 317 nieuwe projecten geïdentificeerd, ook een stijging van 14% ten opzichte van 2017 toen NDL 279 nieuwe projecten binnenhaalde.

Daarmee lijkt een verdere groei van het aantal landingen in 2019 gegarandeerd. Naast deze acquisitieactiviteiten hebben we bovendien een groot aantal events georganiseerd, kennis gedeeld over (innovatieve) ontwikkelingen in de logistieke sector en een ledengroei van 5% gerealiseerd. Daar zijn we trots op!”

Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk grote stijgers

De groei van het aantal nieuwe projecten is geheel toe te schrijven aan Noord-Amerika en Europa. Vanuit de Verenigde Staten was er vanwege diverse onzekerheden enige tijd minder interesse in Europa, nu lijkt de interesse voor het afzetten van Amerikaanse producten op de Europese markt weer terug te zijn. Binnen Europa is het Verenigd Koninkrijk de grote groeier van 11 projecten in 2017 naar 30 projecten in 2018. Deze groei is volledig toe te schrijven aan de op handen zijnde Brexit. Na een sterke groei in 2017, is het aantal projecten vanuit Azië gestabiliseerd.

 

 

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association