Close menu

Geslaagde Week van de Logistiek in teken Fit4Future

25/03/2024 #Logistic Association

De zesde editie van de Week van de Logistiek was opnieuw zeer geslaagd. In gastgemeente Almelo werden tijdens de kick-off circa 100 gasten ontvangen op de Technology Educatie Campus waar onder andere ROC van Twente met PCPT en H2 Hub Twente Waterstof Platform zijn gehuisvest.

Wethouder Arjen Maathuis benadrukte nog maar eens hoe belangrijk logistiek is voor onze regio waarmee de kick-off van de editie 2024 een feit was. Als hoofdspreker was Johnny Nijenhuis op een inspirerende en informatieve wijze aan het woord over elektrificatie van ons vrachtwagenpark.

Tijdens de Xperience Day werden 650 vmbo/mavo/havo scholieren uit de 2de klassen ontvangen en zij konden naar hartenlust actief kennismaken met leren en werken in de logistiek. Meerijden in een vrachtwagen op de openbare weg, een gamepark ingericht met een vrachtwagen simulator, meerdere e-learning spellen, een parcours afleggen met een handpompwagen en zelf even een kist sealen. Een échte Xperience Day.

Ook de banenmarkt werd ’s middags goed bezocht. 13 bedrijven ontvingen meerdere mensen die op zoek waren naar informatie of een baan. Daarnaast konden de bezoekers ook zelf een rondje in een vrachtwagen rijden. 

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association