Close menu

Projectmanagers Rijkswaterstaat blikken terug op werkzaamheden Twentekanalen: ‘Machtige uitdaging’

31/10/2023 #Havenbedrijf #XL Businesspark

Eind oktober 2020 startte Rijkswaterstaat met fase II van hun werkzaamheden aan het TwenteKanaal. Afgelopen zomer zijn hun werkzaamheden afgerond.

 

Projectmanager Ella Nanninga van Rijkswaterstaat (Grote Projecten en Onderhoud) en projectdirecteur Peter van Gelderen van de aannemerscombinatie Van Oord-Hakkers-Beens (VOHB) blikken terug op de samenwerking: ‘Op 80 schepen waren, op de piek van uitvoering, 250 mensen tegelijk aan het werk.’
Alle betrokken partijen hebben jarenlang intensief samengewerkt aan het omvangrijke project, vertelt Nanninga.

Directe aanleiding vormde het staal van de bestaande damwanden, dat met de jaren flink versleten was. Hoofddoel van de verruiming van de Twentekanalen was om de corridor van Rotterdam via Twente naar Oost-Europa en Duitsland te ontsluiten voor grotere binnenvaartschepen. Dit genereert bedrijvigheid, en dus werkgelegenheid voor de regio Twente.’

Meer lezen klik hier

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association