Close menu

Afronding werkzaamheden Rijkswaterstaat bij verruiming Twentekanalen

06/07/2023 #Havenbedrijf #Logistic Association

Minister Harbers van het ministerie Infrastructuur en Waterstaat stond 4 juli 2023 stil bij de afronding van de verruiming van de Twentekanalen door Rijkswaterstaat. Dit deed hij samen met Rijkswaterstaat, de aannemerscombinatie Van Oord-Hakkers-Been en regionale bestuurders. 

 

 


De Twentekanalen zijn een belangrijke logistieke schakel voor het vervoer van goederen over water. Met de verruiming van de Twentekanalen kunnen grotere en zwaarder beladen schepen veiliger en vlotter varen en zijn de havens van Almelo, Hengelo en Enschede beter bereikbaar. Dit is een stimulans voor de regionale economie en werkgelegenheid.

Op 4 juli heeft de minister samen met de aanwezigen stil gestaan bij de afronding van de werkzaamheden van Rijkswaterstaat bij de verruiming van de Twentekanalen. Om de Twentekanalen geschikt te maken voor klasse Va zijn sinds 2008 veel projecten uitgevoerd.

Zo is in een eerdere fase de vaarweg tussen sluis Eefde en Delden verruimd, werd een nieuwe sluiskolk bij Eefde gebouwd en zijn kades en zwaaikommen heringericht. De gemeenten Almelo en Hengelo moeten de havens nog geschikt maken.

Lees het hele bericht op www.rijkswaterstaat.nl

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association