Close menu

Alle damwandplanken geplaatst - Optimizing Twente Canals

13/01/2023 #Havenbedrijf #Logistic Association

Bij de Verruiming van de Twentekanalen sloeg Rijkswaterstaat op 13 december de laatste damwandplank op zijn kop.

 

In april 2021 trilde Rijkswaterstaat de eerste plank bij een proefvak de grond in en ruim anderhalf jaar later zijn ze klaar. In deze tijd is er over een afstand van 46 kilometer 20 miljoen kilogram aan damwand-staal de grond in gegaan. Hierbij is er 83.000 meter aan damwand-ankers gebruikt. Is hele prestatie van de aannemerscombinatie Vanoord-Hakkers-Beens. Rijkswaterstaat is nog niet klaar met het project. De komende tijd gaan ze nog door met baggeren, het aanbrengen van zand-bentoniet, en het aanpassen van ligplaatsen en zwaaikommen.In het filmpje door Nieuws uit Delden zie je hoe ze een jaar geleden begonnen met de plaatsing van de eerste damwanden: https://youtu.be/kPO5TYEcsxQ

 

 

 

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association