Close menu

Een feestelijke dag voor Panattoni Park Twente

14/06/2023

De bouw van Panattoni Park Twente op het XL Businesspark gaat voorspoedig en dat werd op 1 juni op feestelijke wijze bekroond met een ceremoniële handeling door burgemeester van Almelo; Arjen Gerritsen. Dit ultramoderne distributiecentrum van 55.000 vierkante meter bevindt zich op het XL Businesspark Twente in Almelo. 

 

Met uitstekende verbindingen over weg, water, spoor en lucht volledig is het XL Businesspark ingesteld op transport in en uit Europa. Het duurzame distributiecentrum wordt gebouwd volgens de BREEAM Excellent-normering, is aardgasvrij en zal worden voorzien van zonnepanelen op het gehele dak. De oplevering staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024.

Om deze mijlpaal te vieren, kwamen vertegenwoordigers van het project- en bouwteam, potentiële huurders en lokale belanghebbenden samen op het XL Businesspark in Almelo. Het park, met zijn moderne faciliteiten, heeft zich met grote (inter)nationale huurders als Timberland, VTech en Cannondale bewezen als nieuwe logistieke hotspot in Nederland. De genodigden werden bij de terminal met uitzicht op het Twentekanaal welkom geheten door de ceremoniemeester en stadsomroeper van Almelo: René Coupée. Verschillende sprekers waaronder Annemarie Withag-Terpstra, commercieel directeur bij Combi Terminal Twente en Jan Geerdink, directeur XL Businesspark en Tim Stoffelen, business developer Panattoni gaven een toelichting op de mogelijkheden en voordelen van dit unieke bedrijventerrein en het nieuwe distributiecentrum. Na een tour over het businesspark werd het gezelschap ontvangen op de bouwplaats door Jeroen de Bonth, Algemeen Directeur van de betrokken aannemer Willy Naessens.

Een bijzonder hoogtepunt van het evenement was de aanwezigheid van de burgemeester van Almelo de heer Arjen Gerritsen. Met een druk op de knop luidde hij Panattoni Park Twente feestelijk in. Deze ceremoniële handeling markeerde niet alleen de fysieke voortgang van het project, maar ook de samenwerking en vastberadenheid van alle betrokkenen bij de ontwikkeling van dit nieuwe, toekomstbestendige distributiecentrum. 

Burgemeester Arjen Gerritsen is blij met de keus van Panattoni voor het XL Business Park: “Het bevestigt de aantrekkingskracht van ons optimale vestigingsklimaat en de bloei van de Twentse economie.” 
 

Toekomstbestendig logistieke hotspot

Panattoni Park Twente zal een oppervlakte hebben van 55.000 vierkante meter, 48 laaddocks en bijna 400 parkeerplaatsen. Bovendien kan het warehouse indien nodig worden opgedeeld in 4 individuele units met elk een eigen kantoor. 

Door de strategische ligging op het XL Businesspark biedt het distributiecentrum een ideale locatie voor internationale bedrijven in de industrie, logistiek, transport en distributie. Zo beschikt deze logistieke hotspot over een openbare laad- en loskade aan het Twentekanaal en een eigen terminal met een directe waterverbinding naar de Rotterdamse en Amsterdamse havens; de Combi Terminal Twente (CTT).  Dit maakt Panattoni Park Twente uitermate geschikt voor bedrijven die voor hun supply chain gebruik maken van containervervoer over water. Bovendien biedt de locatie uitstekende spoorverbindingen naar heel Duitsland, Scandinavië, Oost- en Zuid-Europa.
 
Kijk voor meer informatie over dit project.

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association