Close menu

Collectief transportschaarste tegengaan met een energiehub

06/06/2023 #XL Businesspark

De intentieovereenkomst is getekend; in Almelo wordt verkend of een energiehub gerealiseerd kan worden op XL Businesspark. Enexis gaat samen met Regionaal Bedrijventerrein Twente, Oost NL, ondernemers van XL Businesspark, Firan, de Provincie Overijssel en andere projectpartners aan de slag met het vormgeven van een collectief.

 

Het doel? Ervaring op doen met het verdelen van netgebruik bij transportschaarste. Naar verwachting start de energiehub XL Businesspark dit najaar daadwerkelijk met het afstemmen van vraag en aanbod en kunnen de ondernemingen vanaf dat moment profiteren van de collectieve ruimte op het bestaande elektriciteitsnetwerk.

De energiehub op het bedrijventerrein XL Businesspark in Almelo is, naast de energiehubs op bedrijventerreinen Hessepoort in Zwolle en Kempisch Bedrijventerrein in Hapert, één van de pilots die Enexis Netbeheer is gestart. Door middel van pilots wil Enexis op zowel technisch als operationeel gebied gericht kunnen leren.

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association