Close menu

Terugblik Week van de Logistiek 2023

30/03/2023 #Logistic Association

Van 16-18 Maart vond de Week van de Logistiek plaats, deze keer in de Gemeente Oldenzaal. Met een 3-daags programma is werken en leren in Logistiek Twente goed op de kaart gezet. Namens de organisatie en partners zijn we Gemeente Oldenzaal en in het bijzonder Bleckmann onwijs dankbaar voor het gastheerschap en geweldige ondersteuning om de Week van de Logistiek 2023 tot een succes te maken! We blikken kort terug op de highlights.

Kick-off

De kick-off op 16 Maart was een groot succes met een opkomst van ruim 100 bezoekers. Naast diverse ondernemers, onderwijsinstellingen en werkgeversorganisaties was het voltallige B&W aanwezig. Wim Eringfeld van de STEC Groep deelde zijn visie op de toekomst van de logistiek, specifiek met betrekking tot huisvesting en de combinatie werken-wonen. Robert Liet van Trioliet, een internationaal familiebedrijf met vestigingen in Oldenzaal en Polen, vertelde hoe het bedrijf oplossingen zoekt voor actuele arbeidsmarkt uitdagingen. Aansluitend was er een uitgebreid netwerkmoment.

Experience day

Tijdens de experience day op 17 maart ontvingen we 500 VMBO leerlingen met hun docenten. Er waren diverse doe activiteiten georganiseerd met samenwerkingspartners en we hebben veel enthousiaste reacties leerlingen en docenten ontvangen tijdens en na de experience day. ROC van Twente is blij met deze opkomst en enthousiasme voor de logistiek. Ook tijdens de experience day was er veel betrokkenheid en belangstelling vanuit het gemeentelijke bestuur.

Open dag

De open dag op 18 maart was vooral in de ochtend heel goed bezocht. 18 bedrijven hebben actief meegedaan aan de banenmarkt. Daarnaast waren samenwerkingspartners Werkplein Twente, het leerwerk loket en onderwijsinstellingen vertegenwoordigd.

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association