Close menu

Oldenzaal gastheer van de Week van de Logistiek

07/03/2023 #Logistic Association

Donderdag 16 maart t/m zaterdag 18 maart 2023

Twente is een belangrijke logistieke HotSpot in Nederland. De sector groeit hard. Er zijn veel kansen voor zowel bedrijven als voor toekomstige werknemers. De behoefte aan vakmensen is onverminderd groot. Dat is ook de reden waarom Port of Twente, Werkplein Twente, Provincie Overijssel, ROC van Twente en Twente Board gezamenlijk de Week van de Logistiek organiseren. En in 2023, de vijfde editie, haakt de gemeente Oldenzaal daarbij aan als gastgemeente. Op vrijdag 17 maart maken circa 500 vmbo-scholieren op verschillende manieren kennis met wat werken in de logistiek inhoudt. Op zaterdag 18 maart staat een open dag op het programma waar iedereen met interesse voor transport en logistiek welkom is. Beide dagen kunnen bezoekers logistiek beleven. Zelf rijden in een vrachtwagen en op een heftruck; er is een gamepark met vrachtwagen simulatoren, pick-een-order met een VR bril en meerdere online spellen die je ter plekke kunt doen op je smartphone of op een laptop. Bovendien is er op zaterdag een carrièreplein met bedrijven die voor het vervullen van hun vacatures graag in contact komen met potentiële kandidaten.  

Letterlijk en figuurlijk goed op weg!
Rob Christenhusz, wethouder economische zaken (industrie) van de gemeente Oldenzaal, geeft op donderdag 16 maart het startschot van de kick-off voor het bedrijfsleven en bedrijven uit de logistieke sector. “Oldenzaal is een logistieke campus met meerdere toonaangevende internationaal opererende bedrijven. Mensen denken bij werken in de logistiek vaak aan de chauffeur in de vrachtwagen. En die is natuurlijk ontzettend belangrijk. Maar het gaat om zoveel meer! Werken in de logistiek is een verantwoordelijke functie. Logistiek gaat eigenlijk over alle stappen vanaf het moment dat een product klaar is totdat het uiteindelijk bij de klant is. Je werkt met veel mensen in een keten en naast mensenwerk wordt innovatieve technologie steeds belangrijker. De logistiek biedt nu en in de toekomst volop kansen op een uitdagende baan. Dat kunnen we jonge mensen en andere geïnteresseerden wel vertellen. Maar het werkt natuurlijk veel beter om dat vooral te laten beleven. We willen mogelijke nieuwe krachten letterlijk en figuurlijk goed op weg helpen. Dat is onze belangrijkste insteek bij de Week van de Logistiek. En ik nodig bedrijven vooral uit om ook aan te haken!”

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association