Close menu

Netwerken op de Twentekanalen

17/11/2022 #Havenbedrijf #Logistic Association

Woensdagmiddag 16 november was een netwerkbijeenkomst van het Gemeenschappelijk Havenbedrijf Twente, Port of Twente en gemeente Hengelo. Aan boord van een schip maakten raadsleden en wethouders van de gemeenten Almelo, Enschede, Hengelo, Hof van Twente en Lochem kennis met vertegenwoordigers van de bedrijven in het havengebied en relaties van Port of Twente.

“Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar kwamen er nieuwe raadsleden,” zegt Frank van Zomeren, manager havenbedrijf Port of Twente. “Zij moeten beslissen over wat er in de havens van hun gemeente gebeurt. Daarom is het belangrijk dat zij weten welke belangen er zijn en dit in een goede samenhang kunnen zien. En dat ze soms over de grenzen van hun eigen gemeente kunnen kijken. In korte tijd kregen ze alles te horen over wat er op de Twentekanalen speelt.”

Presentaties
Tijdens de bijeenkomst werden verschillende presentaties gegeven. Bijvoorbeeld over het havenbedrijf van Port of Twente. Over het platform Blauwe Golf, dat werkt aan het verkorten van vaartijden en beter inzetten van lege schepen. En over de verruiming en verdieping van de kanalen, een jarenlang project van Rijkswaterstaat. Ook volgde uitleg over de gevolgen van droogte. En over het belang van andere manieren van vervoer, zoals per spoor of schip in plaats van over de weg. Een rondleiding in de fabriek van metaalbedrijf Van Merksteijn in Almelo maakte duidelijk dat de Twentekanalen nodig zijn voor bedrijvigheid, maar dat bedrijven voor transport ook niet zonder de Twentekanalen kunnen.

Van grote waarde
De Twentekanalen en de havens hebben grote waarde voor onze regio. Frank van Zomeren: “Vervoer over water wordt steeds belangrijker. Voor de bedrijven aan de Twentekanalen die werkgelegenheid bieden. Ook zie je dat schepen steeds groter worden. Europese havens, waaronder Amsterdam en Rotterdam, passen zich hierop aan. Voor de Blauwe Golf, de verruiming door Rijkswaterstaat en het werk aan de havens ontvangen we Europese subsidie. De Twentekanalen zijn een belangrijke verkeersader richting Baltische staten. Dit biedt veel kansen voor Lochem en Twente. Daar moeten we alert op blijven.”

Netwerken op de Twentekanalen

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association