Close menu

Campus Café - 06 december verduurzaming van de luchtvaart

10/11/2022 #XL Businesspark #Logistic Association

De luchtvaart moet zich opnieuw uitvinden om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dit vergt innovaties in alle aspecten van de luchtvaart en vraagt om omvangrijke experimenteer, opleidings- en testprogramma’s. Binnen tien jaar moeten grote stappen gezet worden op het gebied van de verduurzaming van de luchtvaart.

 

Hoe ver we in Nederland én Twente al zijn met de verduurzaming van de luchtvaart en of we over 10 jaar met het hele gezin elektrisch naar de Canarische Eilanden kunnen vliegen, hoor je tijdens het Campus Café op dinsdag 6 december.

Het programma wordt in de komende weken verder ingevuld, maar de onderwerpen die in ieder geval aan bod komen zijn de onderzoeksprojecten van TPRC en Twente Airport als kraamkamer voor de verduurzaming van de luchtvaart.

PROGRAMMA

15.30 uur         Inloop
15.45 uur         Introductie verduurzaming in de luchtvaart, door Twente Airport
15.50 uur         De vlucht van thermoplastische composieten door TPRC
16.10 uur         H2 Big Drone, door Machinefabriek Boessenkool
16.30 uur         Oplossingen voor de duurzame luchtvaart van morgen, door DEAC
16.50 uur         Wrap up
17.00 uur         Drinks

Het volledige programma en de aanmeldingsknop vind je hier

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association