Close menu

Geslaagde Summit Logistieke Hotspots

14/10/2022 #XL Businesspark #Logistic Association

Op dinsdag 11 oktober ontvingen we als hostingpartner van de Summit Logistieke Hotspots een kleine 100 mensen aan boord bij de MPS Eureka. Tijdens deze stralende middag hebben we de bezoekers kennis laten maken met Port of Twente, de ontwikkelingen in de Logistieke Hotspot Twente en het belang van de Twentekanalen. De bezoekers waren alom verrast door de grote hoeveelheid bouwwerkzaamheden op locaties en in het kanaal. Wat dat betreft kwamen ze op een goed moment. We zijn daarnaast blij om weer in de top 10 terug te zijn met de stijging van plek 11 naar 9 dit jaar.

Circulair bouwen in de praktijk

Het thema van deze summit was circulair bouwen en innovatief ondernemen: de hype voorbij! Centraal stond de ontwikkeling van het eerste volledig aantoonbare circulaire distributiecentrum van Bleckmann.

Mark van Onna, general manager real estate en voormalig bestuurslid van Port of Twente, lichtte toe waarom duurzaam bouwen niet voldoende was en waarom Bleckmann heeft gekozen voor circulair. Samen met Hans Korbee, expert circulaire bouweconomie, en Joost van Gilse, directeur architect DENC, werd onder leiding van Annemarie Brüning een interessante paneldiscussie gevoerd over de uitdagingen van circulaire bouwen. Vervolgens gingen bezoekers in 8 tafels in gesprek over uitdagingen en actuele thema’s. Opvallend hoe alle aanwezigen doordrongen waren van de noodzaak om duurzamer te werken. Er was behoefte aan betere omschrijvingen van aspecten van duurzaamheid. BREEAM werd daarbij genoemd ter vergelijking. De panelpresentatie, gesprekken aan de tafels en de wrap-up na afloop waren dan ook serieuze uitwisselingen gedachten over oplossingen en ervaringen. De algemene sfeer was bijzonder aangenaam en het was geen "Twents feestje". Velen kwamen van ver weg. Kortom: een prima pres(en)tatie van Port of Twente. 

Leukste en beste logistieke hotspot boven de rivieren

Bij zijn welkomstwoord stelde André Pluimers, voorzitter van Port of Twente, aan dagvoorzitter Annemarie Brüning onder andere dat regio Twente, mede door het multimodale bedrijventerrein XL Businesspark in Almelo, een steeds interessantere vestigingslocatie is voor bedrijven actief op het gebied van opslag en logistiek. ”We noemen ons daarom ook al een tijdje de leukste en beste logistieke hotspot boven de rivieren.” Inspirerende voorbeelden zoals het circulaire distributiecentrum van Bleckmann, maar ook de langste groenwand van Europa en de inbedding van bedrijventerreinen in het landschap voor biodiversiteit laten zien hoe we logistiek anders kunnen organiseren en presenteren. Met dit soort voorbeelden proberen we het negatieve beeld dat er heerst te pareren, waarbij het uitgangspunt van Twente is dat we logistiek beter, slimmer en duurzamer moeten organiseren.”

Geslaagde Summit Logistieke Hotspots

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association