Close menu

10-jarig jubileum voor Twentepoort Logistiek

02/04/2019 #Logistic Association

Op 2 april 2019 viert Twentepoort Logistiek uit Wierden haar 10-jarig bestaan. Vanaf het begin is de focus volledig gericht op Oost-Europa, Rusland en Centraal-Azië. Nu, 10 jaar later, is de Twentepoort Logistiek niet meer weg te denken als specialist op deze regio`s.

 

Tien jaar geleden is het bedrijf opgericht door Martin Noeverman en Arno Brokelman, destijds al jarenlang werkzaam in de logistieke sector. Er werd gestart vanuit een kantoorlocatie te Almelo. Al snel werden de eerste medewerkers aangenomen, waaronder transportplanners, expediteurs, commercieel- en administratieve medewerkers. Door gezonde en gestage groei hebben er de afgelopen jaren meerdere bedrijfsverhuizingen plaatsgevonden. Sinds 2015 opereert de Twentepoort Groep vanuit een tweetal logistieke nieuwbouwlocaties in Wierden (Ov.), waar tevens warehousing en e-fulfilment aan het toch al uitgebreide dienstenpakket werden toegevoegd. Met 35 betrokken en gepassioneerde medewerkers worden dagelijks logistieke maatwerkoplossingen bedacht voor een groeiende internationale klantenkring. De organisatie werd de afgelopen jaren, door de snelle bedrijfsgroei van de diverse groepsonderdelen, meermaals benoemd tot FD Gazelle.

Nu, 10 jaar na de start in 2009, is Twentepoort Logistiek BV nog steeds het grootste bedrijfsonderdeel binnen de Twentepoort Groep. Naast de specialist op Oost-Europa en Centraal-Azië zijn tevens Twentrex BV, Cargorilla Logistics BV en TwenPack BV gevestigde namen in de wereld van transport en logistiek. Na het behalen van de ISO 9001:2015 certificering eind 2018 is de gehele Twentepoort Groep klaar om de komende jaren de aanhoudende groei door te zetten, allen vanuit hun eigen expertise.

“De afgelopen jaren zien we bij Twentepoort Logistiek  een aanhoudende groei in transport van en naar de Centraal-Aziatische bestemmingen. Ons 10-jarig jubileum is een mooie gelegenheid om de verhoogde frequenties van (groupage)transporten op o.a. Kazachstan en Rusland voor het voetlicht te brengen. Op de meeste bestemmingen vertrekken we inmiddels 2 tot 3 keer per week.” aldus Martin Noeverman. Ook zijn de mogelijkheden voor railtransport via de nieuwe zijderoute vergroot. Door de aandacht en focus van Twentepoort Logistiek blijft het bedrijf dé specialist voor transport naar Oost-Europa en Centraal-Azië.

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association