Close menu

Optimizing Twente Canals

15/09/2022 #Havenbedrijf #Logistic Association

Verlenging Europese Subsidie voor verruiming Twentekanalen

Het project ‘Verruiming Twente kanaal’ en de opwaardering van de binnenhavens van Hengelo en Almelo ontvangt een subsidie vanuit het Europese programma ‘Connecting Europe Facility’ (CEF). Het Europese programma richt zich op de ontwikkeling van een goed presterend, duurzaam en efficiënt Europees netwerk op het gebied van transport en personenvervoer.

Op 28 juli 2022 is de Europese subsidietermijn voor het verruimen van de Twentekanalen verlengd. Dat betekent dat we de mogelijkheid hebben om de verkregen subsidie tot en met september 2024 in te zetten. Zoals de planning er nu voorstaat gaan we dat ruimschoots halen. We verwachten de oplevering van het project 1e helft van 2024.

De verlenging van de subsidietermijn is nodig vanwege uitloop van het project. Dit was al langer in beeld, maar op verzoek van de CINEA/EU hebben wij het verlengingsverzoek in een laat stadium van de oorspronkelijke subsidieperiode ingediend.


 

 

 

 

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association