Close menu

Stellar Development en Heembouw ontwikkelen 40.000m2 bestemming op XL Businesspark Twente

22/06/2022 #XL Businesspark

Heembouw start in september op bedrijventerrein XL Businesspark Twente met de bouw van distributiecentrum Ara Almelo. Deze logistieke bestemming van ruim 40.000 m2 is een ontwikkeling van STELLAR DEVELOPMENT Ara Almelo CV, een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, met diverse unieke elementen die feitelijk onderbouwing geven aan de vier merkpijlers van Stellar Development.

 

Ara Almelo ligt op een zichtlocatie aan de A35 en is direct gelegen naast de entree van het XL Businesspark Twente. Ara Almelo is een logistieke bestemming die omgeven wordt door een uniek natuurscherm van circa vijftien meter hoog en bijna één kilometer lang. Door natuur een centrale plek te geven, ontstaat er een sterke relatie met de omgeving en een uitzonderlijke bestemming om te werken en te zijn. De onderscheidende architectuur geeft een sterke impuls aan de biodiversiteit en maakt de bestemming tot het natuur inclusieve visitekaartje van het XL Businesspark Twente en de gemeente Almelo.

Het grootste ecologische natuurscherm van Europa verrijst in Almelo

Bij het ontwerp en de zorgvuldig toegepaste keuzes van materialen en technieken heeft Heembouw gestreefd naar een zo laag mogelijke CO2-footprint. Ara Almelo presteert hierdoor 70% beter dan de wettelijke MPG-norm (Milieu Prestatie voor Gebouwen), die er op toeziet dat er meer circulair en milieuvriendelijker wordt gebouwd. Ara Almelo verkrijgt een BREEAM Very Good certificering, én voldoet deze bestemming als een van de eerste logistieke gebouwen in Nederland aan de EU Taxonomie verordening. Dit transparant classificatiesysteem volgt uit het Klimaatakkoord van Parijs. Stellar Development zet zich sterk in om de circulaire bouweconomie verder toe te passen, omdat wat we vandaag bouwen invloed heeft op morgen. Ara Almelo beschikt over een uniek en geavanceerd technologisch, data en verlichtingssysteem.

Stellar Development heeft dit concept, Capella, ontwikkeld in exclusieve samenwerking met TRILUX, INOTEC, CHESS WISE en FIBERunlimited. Capella is eenvoudig in gebruik, draagt bij aan een beter milieu en is een vooruitstrevend verbindend razendsnel netwerkconcept wat mogelijkheden biedt om de nieuwste technieken te koppelen aan het WMS-systeem. Ara Almelo is hiermee als een van de eerste logistieke bestemmingen, volledig drone-ready.

Het kavel van circa 7 hectare wordt op korte termijn door het Regionaal Bedrijventerrein Twente (RB1) overgedragen aan investeerder Union lnvestment, dat Ara Almelo heeft verworven van Stellar Development.

Voor meer informatie over de huurmogelijkheden kunt u terecht bij JLL Utrecht in samenwerking met 3Stone.

Lees meer over deze visie op https://www.stellardevelopment.eu

 

 

Stellar Development en Heembouw ontwikkelen 40.000m2 bestemming op XL Businesspark Twente

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association