Close menu

Rondleiding bij RWS tijdens partnermeeting CEF/Twentekanalen

20/06/2022 #Havenbedrijf #XL Businesspark #Logistic Association

In mei was de partnermeeting van het project CEF Twentekanalen. De partners werden daarbij uitgenodigd door Rijkswaterstaat voor een rondleiding langs de werkzaamheden aan het Twentekanaal.

Nieuwe zwaaikom
De eerste stop was bij de aanleg van de nieuwe zwaaikom bij de XL businesskade in Almelo. Een zwaaikom is een plek waar schepen op het kanaal kunnen draaien. Schepen kunnen dan bij de terminal al veilig keren en hoeven daarvoor niet meer door te varen naar de haven van Almelo. Projectleiders Norbert van der Hoek en Koen Schrader gaven een toelichting op de werkzaamheden.

Zand-bentoniet depot
Om grotere en zwaarder beladen schepen door het Twentekanaal te laten varen, wordt de bodem ongeveer 50 cm dieper gemaakt. Maar door deze werkzaamheden haal je ook de natuurlijke afdeklaag weg. De bodem moet weer goed dichtgemaakt worden, zodat water niet uit het kanaal sijpelt naar de grondgebieden rondom het kanaal. Dat kan namelijk zorgen voor schade aan huizen en bomen.

Hoe Rijkswaterstaat dat heeft aangepakt lieten Wim Mulder en André Kunst van Van Heteren Weg- en waterbouw, zien bij het zand-bentoniet-depot.
Bentoniet is een kleisoort gemaakt van oude vulkaanas. Het zit ook in producten als kattengrit en tandpasta. Bentoniet is ontzettend goed bestand tegen water. Als je bentoniet mengt met zand krijg je zand-bentoniet. Van Heteren brengt met een speciale slang een laag van 10 cm dik aan op de bodem. Doordat de klei opzwelt, wordt de bodem perfect afgedicht.

Van Heteren, Rijkswaterstaat, verschillende onderzoeksinstellingen en ingenieursbureau Tauw hebben het zond-bentoniet-mengsel speciaal voor het Twentekanaal doorontwikkeld.