Close menu

Verbreding A1 tot Azelo wordt aanzienlijk sneller uitgevoerd dan gepland!

13/03/2019 #Havenbedrijf #XL Businesspark #Logistic Association

Door een brede en consequente lobby vanuit Twente heeft het Ministerie van I&W besloten om de tweede fase van de verbreding van de A1 naar 2 x 3 rijstroken direct aansluitend op de eerste fase uit te voeren.

Door een brede en consequente lobby vanuit Twente heeft het Ministerie van I&W besloten om de tweede fase van de verbreding van de A1 naar 2 x 3 rijstroken direct aansluitend op de eerste fase uit te voeren. Dit werd vandaag bekendgemaakt tijdens de starthandeling van de werkzaamheden.
 
Verbreding van de A1 naar 2 x 3 rijstroken is al ruime tijd de belangrijkste infrastructurele wens van Twente. Een goede verbinding met de rest van Nederland is van groot belang voor het personen- en goederenverkeer, zeker vanwege de snelle ontwikkeling van Twente tot logistieke hotspot.
 
Langs de A1 zijn de eerste werkzaamheden inmiddels zichtbaar en de eerste fase zal volgens planning in 2020 gereed zijn. Maar de afronding van fase 2 zou nog tot 2028 op zich laten wachten, wat zou betekenen dat onder andere het gedeelte tussen Rijssen en knooppunt Azelo nog langere tijd een knelpunt blijft.
 
Door de Provincie Overijssel en door diverse Twente belangengroepen zoals VNO-NCW, Port of Twente en het Platform Ondernemend Twente is daarom intensief gepleit voor het versneld uitvoeren van deze tweede fase. Daarbij is gekozen voor een duidelijke prioritering en daarbij is vooral gewezen op de enorme logistieke ontwikkeling die Twente momenteel doormaakt.
 
Hierdoor is het Ministerie ervan overtuigd dat een extra investering in Twente een goed rendement voor heel Nederland oplevert en wordt de fasering van de verbreding van de A1 nu dus aanmerkelijk versneld.
 
Doordat de logistieke sector in Twente al enkele jaren haar krachten bundelt via Port of Twente lukt het steeds beter om het belang van de logistiek in Twente onder de aandacht te brengen. Mede daardoor is dit mooie resultaat geboekt.

Daarom niet alleen onze felicitaties met deze mooie mijlpaal maar ook onze dank voor uw ondersteuning!

Verbreding A1 tot Azelo wordt aanzienlijk sneller uitgevoerd dan gepland!

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association