Close menu

Campus Café Twente - 17 februari: Energy & Battery

01/02/2022 #XL Businesspark #Logistic Association

Wat geeft onze toekomst nieuwe energie?
Waar staan we met ontwikkelingen als waterstof en batterij-opslag?
Gaan we door de uitvinding van UT-professor Mark Huijben een ongekende revolutie in batterijwereld tegemoet?

En wat gebeurt er allemaal in Almelo? Binnen de waterstof-hub H2 Hub werken onderwijsinstellingen en ondernemers samen aan onderzoek, ontwikkeling en toepassing van waterstoftechnologie.

Technologie waar onder andere Green Team Twente weer van profiteert. Deze themasessie bruist dus van de energie. Zorg dat je wat van die energie meekrijgt!

Programma

Datum: Donderdag 17 februari 2022   Tijd: 15.30 - 17.30 uur

15:30 uur | Battery Breakthrough! Ask the professor… Mark Huijben
Een nieuw materiaal waardoor snelladen nog tien keer sneller kan? Dat is pas echt een doorbraak! En dat is ook zo volgens UT-professor en ontdekker Mark Huijben. Door de ontwikkeling van het nieuwe materiaal nikkelniobaat staat de wereld van batterijen op zijn kop. Over een paar jaar dan, want er moet nog wel wat gebeuren voordat het ook daadwerkelijk toegepast gaat worden. En nog beter: het is nog maar een tipje van de sluier van wat mogelijk is. Welke grote stappen je de komende jaren kunt verwachten op het gebied van Energy & Battery vertelt Mark je graag. Daarna ben jij aan de  beurt om hem het hemd van het lijf te vragen over zijn nieuwste uitvinding. Pak jij je kans om alle vragen die je hebt aan deze slimme professor te vragen?

16.30 uur | H2: het lichtste gas met grootse effecten!
Waterstof is het meest voorkomende element in onze wereld en kan een cruciale rol spelen in de energietransitie. Niet voor niets poppen de onderzoeksprojecten overal uit de grond, ook in Twente. Zo is groene waterstof geproduceerd door elektrolyse zo goed van kwaliteit dat het direct als brandstofcel in voertuigen toegepast kan worden. En blauwe waterstof kan bijvoorbeeld een oplossing zijn om CO2 drastisch te reduceren in de industrie. Maar wat is het verschil tussen blauw en groen? Waar staan we in Twente? H2 Hub en Green Team Twente nemen je mee in een technologische deep dive. Laat je meevoeren naar een groene toekomst! Wie weet inspireert het je om zelf ook je rol te pakken in de energietransitie.

Meld je hier aan

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association