Close menu

Panattoni Nederland verwerft strategische ontwikkellocatie op XL Park

31/01/2022 #XL Businesspark

Panattoni Nederland, onderdeel van Panattoni Europe heeft een kavel van ruim 8 hectare aangekocht voor de ontwikkeling van een high-end (multi-tenant) distributiecentrum van in totaal 55.000 m2 in Almelo.

Het toekomstige distributiecentrum “Panattoni Park Twente” is uniek omdat op het bedrijventerrein een eigen terminal (Combi Terminal Twente) ligt en daarnaast is er een maximaal toegestane milieucategorie van 4.1. Met een ontwerp waarin 48 laaddocks, 4 overheaddeuren, 397 parkeerplaatsen, een vrije hoogte van 12,20 meter en zonnepanelen op het dak zijn opgenomen, zal dit warehouse de juiste toevoeging zijn aan het logistieke hart van de regio. Uiteraard wordt het warehouse met een “BREEAM Very Good” standaard opgeleverd. Dit warehouse is een perfecte match voor E-fulfilment en E-commerce gerelateerde bedrijven. De pandemie heeft als gevolg dat deze sectoren naarstig op zoek zijn naar goede locaties zodat zij aan de vraag van de markt kunnen blijven voldoen en uiteraard is daarbij een borging van goede transportmogelijkheden van producten naar het achterland essentieel. In het derde kwartaal van 2022 wordt gestart met de bouw, waarna het volledige gebouw in het derde kwartaal van 2023 wordt opgeleverd.

Multimodaliteit op deze logistieke toplocatie is één van de ingrediënten van het succes van XL Business Park Twente. Panattoni Park Twente is optimaal bereikbaar via spoor, water en weg. Via de weg is de ligging ideaal met de aansluitingen op de A35 en de A1 op respectievelijk 500 meter en 6 kilometer afstand. Ook is er een aansluiting op het openbaar vervoer in de directe omgeving. Düsseldorf en Keulen liggen op 130 en 230 kilometer afstand. Het distributiecentrum is gelegen op een strategische positie op de kruising van de Noordzee-Oostzee en de Scandinavisch-Mediterrane corridor in het centrum van het economische hart van Europa. Deze strategische ligging betekent dat een grote demografisch groep van circa 10 miljoen inwoners op 1 uur rijden van het gebouw woont en werkt. Vandaar dat Almelo en omgeving hoog staat (nr.11) op de ranglijst van logistieke hotspots in Nederland.

Jeroen Gerritsen, Algemeen Directeur Panattoni Nederland: “Wij zijn er klaar voor om nu ons tweede project in Oost-Nederland te realiseren. Onze visie is om als ontwikkelaar van logistiek vastgoed een portefeuille op te bouwen verspreid over heel Nederland. Daarbij is Business Park Twente qua locatie een goede hub voor onze (nationale- en internationale) huurders naar het achterland in Duitsland en aanvoer vanuit Amsterdam en Rotterdam.

Op het XL Businesspark Twente vestigen zich bedrijven uit verschillende sectoren; deels logistiek en deels grootschalige industrie. Deze mix zorgt voor samenwerking en innovatie, en duizenden arbeidsplaatsen op alle opleidingsniveaus. Panattoni Nederland werkt graag samen met de lokale bestuurders en omwonenden om op een verantwoorde, duurzame manier in de breedste zin des woords, ons steentje bij te dragen aan de economische groei in deze regio.” Jan Geerdink, Directeur van XL Businesspark Twente: “Wij zijn bijzonder blij dat Panattoni een duurzaam distributiecentrum op het XL Businesspark gaat ontwikkelen. Eens temeer een bewijs dat Twente met haar multimodale ontsluitingen een logistieke hotspot is. Een prachtige toevoeging aan de geweldige bedrijven die al op het XL Businesspark  gevestigd zijn”.

Over Panattoni  
Panattoni Nederland is onderdeel van Panattoni Europe, marktleider in industrial real estate in Europa. Het is onze missie om lokale bedrijven te ondersteunen met het leveren van multifunctionele, built-to-suit warehouse projecten. Ten einde onze doelstelling tot het ontwikkelen van deze projecten te bereiken, kopen wij gronden op de meest strategische locaties in de Benelux. Panattoni treedt op als consultant in elke fase van het investerings-traject. Onze projecten worden ontwikkeld met minimaal het BREEAM Very Good label. 

Over XL Businesspark Twente
XL Businesspark Twente is een grootschalig en duurzaam bedrijvenpark aan de A35 en biedt ruimte aan (inter)nationale bedrijven van formaat in de logistiek, transport, distributie en industrie. De multimodale bereikbaarheid via weg, water, spoor en lucht én de ideale ligging nabij de belangrijkste verkeersaders van Europa maakt een optimale logistieke doorstroming van goederen mogelijk. XL Businesspark onderscheidt zich door hoogwaardig parkmanagement met 24-uurs beveiliging, een centrale bluswatervoorziening en een openbare laad- en loskade.

Meer informatie via:

www.panattonieurope.com 
E: nlinfo@panattonieurope.com
T: 020-2105540

XL Businesspark Twente
E: info@portoftwente.com
T: 0546-851888

Panattoni Nederland verwerft strategische ontwikkellocatie op XL Park

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association