Close menu

Opening lunchwandelroutes op XL Businesspark

08/11/2021 #XL Businesspark #Logistic Association

Op zaterdag 6 november werd op diverse plekken op het XL Businesspark door een groep enthousiaste vrijwilligers eetbaar groen aangeplant en de lunchwandelroutes officieel geopend.

Bij eetbaar groen (voor mens en dier) gaat het in dit geval om de aanplant van: aalbes, framboos, kruisbes, gelderse roos, hazelaar, krent, mirabel, rozen bottel, vlier en mispel.

Dat is een fantastische aanvulling op de lunchwandelroutes. Nogmaals dank aan alle betrokkenen, vrijwilligers en anderen aan hun bijdrage.

 

Na de lunch werd een deel van een lunchwandelroute gelopen en aansluitend werd de offficiele openingshandeling verricht door Michel Kotteman, bestuursvoorzitter van het regionaal bedrijventerrein XL Businesspark.

 

 

 

 

 

 

XL Businesspark is een bedrijvenpark met grote kavels voor bedrijven met grootse plannen, waar veel aandacht is voor een groene inrichting.

De Groene Delta is daar een voorbeeld van;  een nieuw ingericht natuurterrein dat wordt beheerd door Landschap Overijssel.

Dit gebied vormt een belangrijke groene verbinding tussen agrarische percelen, het dorp Bornerbroek en het bedrijvenpark.

Het XL Businesspark raakt steeds voller met recent de realisatie van de nieuwbouw van Kees Smit, Eurol, VDL en T-Port Waterside, maar ook steeds groener.