Close menu

Campus Café 18 november High Tech Systems Park

05/11/2021 #XL Businesspark #Logistic Association

High Tech Systems Park (HTSP) is op 18 november de locatie van Campus Café. In deze herfsteditie natuurlijk inbreng vanuit wereldspeler Thales, op het gebied van digital technology en security.

Zo is er een sessie over de samenwerking tussen mens en machine en over kansen van het verder digitaliseren en koppelen van Operations Technology op een manier die hackers buiten de deur houden.Maar ook een sessie over het inzetten van een portal waarin je favoriete games worden gebruikt om je netwerk te verbreden. 

Programma

15.00 uur: Netwerken

Kom in contact met andere professionals, onderzoekers of studenten uit de regio.

15.30 - 17.30 uur: Kennissessies

15.30 uur: De toekomst van Human Machine Interface
Hoe communiceren we over 10 jaar met onze systemen? Tegenwoordig zijn we gewend aan een beeldscherm, toetsenbord en muis. De hoeveelheid en snelheid van relevante informatie die we dagelijks voor onze kiezen krijgen neemt exponentieel toe. Daarom onderzoekt Thales hoe we beter gebruik kunnen maken van de superieure handelingssnelheid van ons menselijk brein in interactie met onze systemen. Hoe houden we de mens centraal en hoe interacteren we straks met onze chips? En krijgen we straks misschien allemaal een USB poort?

15.30 uur: Communitybuilding door EsportladderContact maken met een potentiële werkgever of collega-engineer bij een ander bedrijf is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hoe gaaf is het dan, dat je je favoriete hobby in kunt zetten om te connecten? Ass. Professor Guido Bruinsma van Universiteit Twente boog zich samen met andere onderzoekers en het Esports Team Twente over de ontwikkeling van de Esportsladder. Een portal waarin je je favoriete games gebruikt om je netwerk te verbreden. Door de combinatie tussen game-competities, profielen aanmaken en eenvoudige connectiemogelijkheden verbreed je je netwerk in no time op een manier die bij jou als gamer past! Door een ‘laag’ over de hele game-community (en die is groot!) te leggen, denkt Guido een mooie competitie- en communitybuildingstool in handen te hebben. Maar nu zijn we benieuwd: wat vind jij?

Krijg tijdens het Campus Café een sneak peek in de Bèta-versie van Esportsladder en ontdek wat Esportsladder voor jou kan doen. We horen graag je bevindingen!

16.30 uur: OT & IoT –  a hackers paradise
Steeds meer productietechnologie (OT) wordt gekoppeld aan het internet en zijn daarmee geweldig interessant voor andere partijen. Bij veel apparaten en technologie in de publieke ruimte gebeurt hetzelfde. Hoe gebruiken we de kracht van deze koppelingen om sneller te innoveren en hoe houden we nachtmerrie-scenarios buiten de deur? Kom erachter in deze praktsche sessie.

 

Kom je ook? Aanmelden Campus Café (twente.com)