Close menu

Huis van de Logistiek en Serious VR demonstreren eerste operationele VR toepassing

14/09/2021 #Logistic Association

Op 1 en 2 september jl. organiseerde het Twents Huis van de Logistiek samen met het Enschedese bedrijf Serious VR een demodag waarbij verschillende logistieke bedrijven kennismaakten met VR trainingen. 

Het Twents Huis van de Logistiek en Serious VR zijn al enige tijd bezig om operationele VR toepassingen te ontwikkelen. De eerste toepassingen zijn voor orderpicking en -packing. Tijdens deze demodagen gaf Marjo Nieuwenhuijse van Serious VR een presentatie over de vele mogelijkheden die het trainen in VR biedt en wat er allemaal voor nodig is om een dergelijke training te implementeren binnen een bedrijf. Ook hebben de deelnemers zelf een VR bril opgezet om op deze manier de training te ervaren. De gesimuleerde omgeving wordt als écht ervaren. 

De aanwezige logistieke bedrijven en opleidingscentra reageerden zeer enthousiast en waren positief over deze manier van trainen en selecteren van nieuwe medewerkers. Bedrijven hebben hiermee de mogelijkheid om bij werving van personeel te ontdekken of iemand de vaardigheden heeft om orders te picken en in te pakken. Hierdoor kan het wervingsproces verder worden geoptimaliseerd en kunnen mismatches worden voorkomen. Daarnaast werden er ideeën geopperd voor nieuwe trainingen. Voor alle partijen waren dit dan ook succesvolle en leerzame demodagen die zeker voor herhaling vatbaar zijn.

Wilt u meer weten over deze toepassingen?

Neem contact op met Marjo Nieuwenhuijse via e-mail: m.nieuwenhuijse@serious-vr.com.

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association