Close menu

Huis van de Logistiek en Serious VR demonstreren eerste operationele VR toepassing

14/09/2021 #Logistic Association

Op 1 en 2 september jl. organiseerde het Twents Huis van de Logistiek samen met het Enschedese bedrijf Serious VR een demodag waarbij verschillende logistieke bedrijven kennismaakten met VR trainingen. 

Het Twents Huis van de Logistiek en Serious VR zijn al enige tijd bezig om operationele VR toepassingen te ontwikkelen. De eerste toepassingen zijn voor orderpicking en -packing. Tijdens deze demodagen gaf Marjo Nieuwenhuijse van Serious VR een presentatie over de vele mogelijkheden die het trainen in VR biedt en wat er allemaal voor nodig is om een dergelijke training te implementeren binnen een bedrijf. Ook hebben de deelnemers zelf een VR bril opgezet om op deze manier de training te ervaren. De gesimuleerde omgeving wordt als écht ervaren. 

De aanwezige logistieke bedrijven en opleidingscentra reageerden zeer enthousiast en waren positief over deze manier van trainen en selecteren van nieuwe medewerkers. Bedrijven hebben hiermee de mogelijkheid om bij werving van personeel te ontdekken of iemand de vaardigheden heeft om orders te picken en in te pakken. Hierdoor kan het wervingsproces verder worden geoptimaliseerd en kunnen mismatches worden voorkomen. Daarnaast werden er ideeën geopperd voor nieuwe trainingen. Voor alle partijen waren dit dan ook succesvolle en leerzame demodagen die zeker voor herhaling vatbaar zijn.

Wilt u meer weten over deze toepassingen?

Neem contact op met Marjo Nieuwenhuijse via e-mail: m.nieuwenhuijse@serious-vr.com.