Close menu

Terugblik/kijken: webinar inclusieve arbeidsmarkt

25/05/2021 #Logistic Association

Woensdag 12 mei organiseerden we vanuit het Huis van de Logistiek onze eerste live webinar. Een belangrijk thema kwam aan bod: een Inclusieve Logistieke Arbeidsmarkt.

Dit webinar is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen het Huis van de Logistiek, Djopzz, Olympia en Randstad. Wij vinden allemaal namelijk dat iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, herkomst, etc., een mooie werkplek verdient.

We zijn heel erg blij met al onze gasten die graag hun kennis met ons wilden delen. Eric Krabbe van Djopzz, Joop de Boer van Olympia en Berthold Ponsteen van Randstad vertelden meer over hun visies over een inclusieve arbeidsmarkt en hoe zij hier een bijdrage aan leveren. Daarnaast was Leonore Nieuwmeijer aanwezig, lobbyist inclusieve arbeidsmarkt, en zij vertelde ons graag meer over haar expertise. Ook Arjan Kleizen (CEO van MSG Post- en Koeriers), Barry Siero (CEO van Confidencus Groep) en Alessio Pinna (CEO van Butlon) waren aanwezig en vertelden alle drie over hun eigen ervaringen met het in dienst nemen/hebben van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder gespreksleiding van Ben Gerrits kregen de kijkers antwoorden op vragen als hoe het er nu voor staat met de Participatiewet, wat er nog nodig is, maar ook vooral: wat kan er beter? Het antwoord op de vraag hoe je als bedrijf kunt bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt is misschien wel de belangrijkste les van dit webinar.

Het is een erg geslaagd en leerzaam webinar geworden. We hadden veel live kijkers tijdens dit webinar en we hopen dat zij het net zo leuk en leerzaam vonden als wij. Heb je het gemist? We hebben het webinar voor je opgenomen en het is hier terug te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=QWEquGuPcfA

Hopelijk zien we je bij het volgende webinar later dit jaar!