Close menu

Nieuw lid in de spotlight: Rhenus

12/04/2021 #Logistic Association

Rhenus Road is lid geworden van de Logistic Association om actief het regionale netwerk verder te ontwikkelen en samenwerking in Twente te intensiveren. Hans Bouma en Sebastian Piest maakten virtueel kennis met René Broekhuis en Henk Woldering van Rhenus.

René Broekhuis is sinds 2012 actief bij Rhenus, vanaf 2017 Branch Manager in Oldenzaal en begin 2021 verantwoordelijk voor Warehousing in Nederland. Henk Woldering is sinds 2004 werkzaam bij Rhenus in verschillende functies.

Vanaf 2017 hebben we de focus aangebracht op Logistiek & Warehousing, waarbij we samen de eerste klanten hebben geworven en transport-related warehousing als concept binnen Rhenus laten groeien.

Locatie met historie en synergie

Ondanks dat Rhenus een wereldwijd concern is, hebben we nauw binding met Oldenzaal en een actief netwerk in de regio. Zo kennen we Ben Gerrits en kwamen we in contact met Port of Twente. We hebben lang aan de Hanzepoort gezeten en zijn nu gehuisvest aan de Eektestraat. Hier hebben we de ruimte met grote loodsen en cross-dock faciliteiten. Daarnaast huren we 3 magazijnen van een externe partij zodat we alles dicht bij elkaar hebben, en we efficiënter personeel van warehouse kunnen uitwisselen.

Transport-related warehousing

Sinds 2020 zijn we actief met transport-related warehousing. Hier combineren we transport, opslag en handling. We hebben plannen om 1 nieuw warehouse te bouwen. Hiermee bouwen we logistiek verder uit om groei te faciliteren en synergievoordelen te benutten. Dit concept zijn we breder binnen Rhenus aan het uitrollen.

Twente als Logistieke Hotspot

Twente heeft een strategische gunstige ligging en er wordt actief samengewerkt aan de ontwikkeling van de bereikbaarheid en het regionale ecosysteem. De mentaliteit in Twente is uitstekend, mensen zijn hier uit het juiste hout gesneden. We spreken veel mensen en hebben een actief netwerk hier. Samen met concullega’s kunnen we zorgen voor kruisbestuiving, leren van elkaar en specialismen benutten. Door elkaar goed te kennen, kunnen we elkaar aanvullen en meer samenhang in het netwerk realiseren. Hopelijk kunnen we elkaar snel weer op locatie ontmoeten.

Over Rhenus Nederland

De Rhenus Groep is een toonaangevend en wereldwijd opererend logistiek dienstverlener met een jaarlijkse omzet van 5,5 miljard euro en vestigingen op 750 locaties waar 33.000 mensen werkzaam zijn. De Rhenus Groep biedt oplossingen voor een breed scala aan verschillende sectoren in de gehele supply chain, waaronder multimodaal transport, opslag, douaneafhandeling en innovatieve diensten met toegevoegde waarde.

Rhenus Road in Nederland kent 3 strategische locaties die onderling in een hub-spoke netwerk met een shuttlesysteem zijn verbonden. De vestiging zit in Oldenzaal op de corridor richting het achterland in Duitsland, Polen en Scandinavië. In Venlo maken we verbindingen naar het Verenigd Koninkrijk en de Zuidelijke landen. In Hillegom organiseren we verbindingen naar o.a.. Frankrijk. Daarnaast zijn we met onze Air & Ocean divisie met kantoren vertegenwoordigd in de belangrijke mainports zoals Schiphol en Rotterdam. De divisie Contract logistics is geconcentreerd in Eindhoven en in Tilburg.

Verbinding maken

We verwelkomen René en Henk bij de Logistic Association en komende ledenactiviteiten.

René Broekhuis (rechts op de foto)

Branch manager

+31 (0)541 584 099 / +31 (0)6 51817278

Rene.Broekhuis@nl.rhenus.com

Henk Woldering (links op de foto)

Warehouse development manager

+31 (0)541 584046 / +31 (0)610946507

Henk.Woldering@nl.rhenus.com

Meer informatie

www.rhenus.com

Nieuw lid in de spotlight: Rhenus

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association