Close menu

Nieuw lid in de spotlight: Attentix

27/03/2021 #Logistic Association

Attentix is lid geworden van de Logistic Association om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Twente als logistieke hotspot. Sebastian Piest en Hans Bouma ging virtueel op de koffie en maakten via MS Teams kennis met Henk Wijnbergen.

Als Oldenzaler heeft Henk Wijnbergen jarenlang in Twente gewoond en gewerkt. “Ik ken Ben Gerrits vanuit mijn tijd bij Bleckmann en volgt Port of Twente met belangstelling. Met Attentix ben ik gevestigd in Oisterwijk in de Leerfabriek KVL, een oude leerfabriek en inspirerende industriële omgeving. Mijn werkgebied is Nederland. Ik doe nog steeds veel in Twente, o.a. voor Bleckmann en Ter Stal, en vind Twente een prachtige regio. Er gebeurt veel, soms wat onderbelicht, en het lijkt mij leuk om daar een bijdrage aan te leveren daar waar ik van toegevoegde waarde ben.”

Teams ontwikkelen en recruitment

“Ik ben altijd bezig geweest met het bouwen en ontwikkelen van teams. Vanuit mijn achtergrond bij Bleckmann en Penske Logistics heb ik vanuit management functies veel ervaring opgedaan en een uitgebreid netwerk ontwikkeld. Veel dienstverleners maken de transitie van transactionele verkoop naar consultative selling. Vanuit de markt kreeg ik steeds de vraag of ik nog iemand kende die mee kon bouwen aan dit soort transities. Dit was 7 jaar geleden de belangrijkste reden om voor mijzelf te beginnen. Met Attentix specialiseren we ons in het zoeken en vinden van mensen voor middle management en staffuncties in Transport en Logistiek.”

Het verhaal achter de kleurrijke sokken

“We zoeken mensen, maar we kennen hen nog niet. Wel zien we in de gang de gekleurde sokken van kandidaten. Als gespecialiseerd recruiter helpen we bedrijven in transport en logistiek om nieuwe mensen te vinden. Met de kleur van sokken geven we een knipoog naar bijvoorbeeld het DISC profiel. Ik ben persoonlijk meer van EQ dan IQ. Kennis kunnen we allemaal zien, maar wat voor type ben je? hoe geef je leiding? hoe pas je in een team? De match met de cultuur van organisatie is essentieel, maar wellicht net zo divers als de kandidaten en uiteenlopend van kleine, middelgrote familiebedrijven tot Aziatische concerns en multinationals met een hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Ik wil daarom de mensen snappen, horen wat ze zeggen, luisteren en aanvoelen waar ze naartoe willen. Communicatie is key.”

Veranderende tijden vragen mensgerichte aanpak

“Een aantal zaken zullen blijvend veranderen denk ik. eCommerce blijft doorgroeien, wat zorgt voor een andere logistieke operatie en dynamiek. De retail is al langere tijd aan verandering onderhevig. Fysiek winkelen blijft, maar de verhouding fysiek-online zal voor veel bedrijven veranderen. Kleine bedrijven moeten het vooral hebben van 1-1 contacten en iets unieks bieden gericht op beleving. Wel verwacht ik dat sourcing vanuit verre Oosten zal teruglopen, aangezien de reactietijd veranderd en bedrijven sneller moeten inspelen. Dit vergt aanpassing van strategie en ontwikkelen van een wendbare organisatie. Mensen blijven centraal staan in de logistieke keten. Hoe omarm je als bedrijf die veranderingen en welke skills zijn hiervoor nodig? Hetzelfde met digitalisering en het benutten van data. Neem je een logistiekeling aan of zoek je iemand met een engineering achtergrond?”

Kandidaten hebben nu meer keuze

“Tijdens de corona lock-down ging er veel on-hold van mei-juni, maar daarna barste het weer los. Logistiek kent veel facetten en is een belangrijke schakel in de keten. Kandidaten hebben tegenwoordig meerdere opties. Je moet als werkgever ook verder kijken, niet alleen een traineeship aanbieden waarbij je rond kan kijken op verschillende afdelingen, en perspectief bieden en actief aan de slag. Deze vorm van “reaching out” vraagt in sommige gevallen om een cultuuromslag. De ene ziet het wel, de andere niet of wil er niet aan. Naast instroom zie ik ook steeds meer uitdagingen in bedrijven die hard zijn gegroeid en sleutelposities worden ingevuld door mensen die zijn doorgegroeid. Soms ligt de oplossing niet in een nieuwe medewerker. De logistieke functie is niet altijd even goed ontwikkeld en ingebed in de organisatie. Daar adviseren we ook bij door te sparren en samen de juiste randvoorwaarden te creëren. We kijken daarom altijd naar het hele plaatje.”

Verbinding maken

We verwelkomen Henk bij de Logistic Association en komende ledenactiviteiten.

Henk Wijnbergen

Eigenaar Attentix

+31 629597183

henk.wijnbergen@attentix.nl

Meer informatie

www.attentix.nl

Nieuw lid in de spotlight: Attentix

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association