Close menu

Terugblik Week van de Logistiek

16/03/2021 #Logistic Association

Afgelopen week vond van 8 tot 11 maart de Week van de Logistiek plaats. Dit jaar een online evenement in verband met de coronamaatregelen. In deze terugblik vatten we de highlights voor je samen.

Werkplein TV: Transport & Logistiek

Op 8 maart startte de Week van de Logistiek met een uitzending van Werkplein TV over de Transport en Logistiek. Deze uitzending geeft een goed beeld van wat de logistiek precies inhoudt. Een interessant tafelgesprek met Alessio Pinna van Butlon, Jan-Peter Müller van Müller Fresh Food Logistics en Mieke van ’t Oever van ROC van Twente. Daarnaast is Werkplein ook op bezoek geweest bij Butlon en Müller om te kijken wat er precies op de werkvloer gebeurt.

Webinar Leerwerkloket

Op 9 maart volgde het Webinar van Leerwerkloket Twente waar 20 deelnemers bij aanwezig waren. Een interessante bijeenkomst over de kansen en mogelijkheden binnen de Transport en Logistiek. Waarom is de logistiek zo’n leuke sector om in te werken, waar zijn veel vacatures te vinden, welke opleidingsmogelijkheden zijn er en hoe zit het met de financiering hiervan. Allemaal vragen waar uitvoerig antwoord op is gegeven.

Online banenmarkt

Tot slot werd de Week van de Logistiek afgesloten met een speciale editie van de Online Banenmarkt. Werkgevers met logistieke vacatures gingen online om deze te plaatsen. Ook werkzoekenden gingen online om zichzelf te presenteren en te reageren op de vacatures die voorbij kwamen. Het was een groot succes! In totaal hebben 38 bedrijven en 105 uitzendpartijen vacatures geplaatst, wat resulteerde in een totaal van 170 arbeidsplaatsen geplaatst in 87 unieke vacatures.

Kortom, de speciale online editie van de Week van de Logistiek was een groot succes. We hopen natuurlijk wel dat we later dit jaar nog een Logistieke Week kunnen organiseren waar iedereen fysiek bij aanwezig kan zijn. Dan kan je pas echt ervaren wat de logistiek inhoudt! We houden de maatregelen omtrent corona goed in de gaten en houden jullie op de hoogte.

Kom ook werken indelogistiek.nl