Close menu

geschiedenis

De Logistic Association van Port of Twente is in 2012 opgericht. Directe aanleiding was de sluisstremming in Eefde en de noodzaak tot goede samenwerking tussen de watergebonden bedrijven, de opgesloten schippers en Rijkswaterstaat als kanaalbeheerder.

In de periode van 2013 tot 2016 heeft Logistic Association gezorgd dat de randvoorwaarden voor het aantrekken van nieuwe logistieke bedrijven naar Twente op orde werden gebracht en heeft de vereniging een belangrijke bijdrage geleverd aan het zichtbaar maken van de logistieke kwaliteiten van Twente, buiten de regio. 

Nadat het belang van logistiek in Twente breed werd erkend en de logistieke randvoorwaarden op orde waren, is de aandacht van Logistic Association verlegd naar andere onderwerpen, zoals de arbeidsmarkt en gezamenlijke regionale acquisitie. Deze nieuwe focus heeft in 2017 geleid tot het bundelen van de krachten van XL Businesspark, Havenbedrijf Twente en Logistic Association in Port of Twente als een belangrijke logistieke hotspot in Europa.