Close menu

Nieuw onderzoek gestart om binnenvaartketen veerkrachtiger te maken

23/10/2023 #Havenbedrijf #Logistic Association

Wetenschappers van de Universiteit Twente starten deze week een onderzoek naar veerkrachtige en klimaatbestendige transportketens. Hiermee willen ze deze zogenoemde corridors beter bestand maken tegen verstoringen door extreem weer zoals droogte met lage waterstanden en stremmingen van rivieren en kanalen tot gevolg. Geavanceerde computermodellen – ook wel een digital twin genoemd – leiden hierbij de acties van betrokken partijen, zoals transportbedrijven en industrie, in goede banen.

Foto tijdens de kick-off bij de Universiteit Twente 

De onderzoekers van het Department of Industrial Engineering and Business Information Systems (faculteit BMS) en Construction Management and Engineering (faculteit ET) slaan de handen ineen met het Havenbedrijf, de Logistic Association en verschillende leden van Port of Twente, kennisinstellingen en overheden in de regio. De partners binnen het project zijn: Combi Terminal Twente, Deltares, For Farmers, Nobian, Port of Twente (LogisticAssociation en Havenbedrijf Twente), Port of Zwolle, Provincie Overijssel, Riwald Recylcing, Van Merksteijn International, Windesheim.

Lees hier het persbericht >

Gerelateerd nieuws

Grenzelo(o)s van start in Oktober 2021 26/07/2021

In oktober 2021 start het eerste traject van Grenzenlo(o)s, een initiatief van World Trade Center TwenteSaxion University of Applied SciencesRabobank Enschede-Haaksbergen en DNL business e.V. voor professional uit het bedrijfsleven die zich specifiek richt op de Duits-Nederlandse markt.

#Logistic Association
Koers Oost Uitzendbureau nieuw Lid Port of Twente 23/09/2019


Koers Oost Uitzendbureau is een regionale dienstverlener in Overijssel en Gelderland. De kerntaak van Koers Oost Uitzendbureau is het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

#XL Businesspark #Logistic Association
De meest innovatieve ecommerce-speler van NL vestigt zich op het XL Park! 27/06/2019

Kees Smit Tuinmeubelen is de meest innovatieve ecommerce-speler (winnaar Ecommerce10) van Nederland. Dit werd aangekondigd tijdens de Emerce Ecommerce Live! in Amsterdam.

#XL Businesspark #Logistic Association
Djopzz nieuw lid Port of Twente 09/05/2019

Djopzz is de verbindende schakel op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering en poolbeheer. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Samen sta je tenslotte sterk!

 

#XL Businesspark #Logistic Association