Close menu

Buiting: Zeer tevreden met vestiging op XL Businesspark

“De kavelgrootte was bepalend tijdens onze zoektocht naar een nieuwe vestigingsplaats in de regio Twente. XL Businesspark bood als enige bedrijventerrein de gewenste ruimte: een kavel van meer dan twee hectare”, zegt directeur Louis Buiting.

Met de wensen voor de toekomst om grotere elementen te produceren en te vervoeren was zo’n grote kavel essentieel voor Buiting Machinebouw & Staalconstructies “Een goede ontsluiting is daarbij ook van belang”, vertelt Buiting. “Met de steeds groter wordende productie is vervoer over water naast onze wegtransporten steeds belangrijker. De laad- en loskade op het terrein is dus ook een pré. De doorstroming van het transport is een belangrijk aspect voor ons. We zijn in overleg met XL Businesspark Twente hoe we dat nog verder kunnen verbeteren.”


BEHAALDE SUCCESSEN

Buiting heeft veel ambities voor de toekomst, door onder meer eerder behaalde successen met de grote productielocatie op het XL Businesspark Twente. ‘’We wonnen in 2012 de Nationale Staalprijs in de categorie Utiliteitsbouw dankzij onze bijdrage aan de nieuwe perronkappen en passerelle van het centraal station in Arnhem. En meer recent produceerden we enorm grote vakwerkspanten van 8 meter breed en 50 meter lang en vervoerden we direct per breedtetransport van Almelo naar Rotterdam. Dat was op onze vorige locatie in Borne allemaal niet mogelijk geweest, in Almelo kan dat wel.”