Close menu

Containertransport

Vervoert u containers over water? XL Businesspark ligt direct aan het Twentekanaal, dat aansluit op het landelijke netwerk van rivieren en kanalen.

CONTAINER TERMINAL

CTT (Combi Terminal Twente BV) is de modernste inlandterminal van Nederland, met terminals in Rotterdam, Hengelo, Bad Bentheim (spoor) en Almelo (XL Businesspark).

De nauwe samenwerking met Combi Terminal Twente (CTT) garandeert een vlotte en professionele afhandeling van containers. De terminal heeft een oppervlakte van 26.000 m2 en ruimte voor 15.000 containers.

CAPACITEIT TWENTEKANALEN

De Twentekanalen zijn in principe geschikt voor schepen klasse Va (110x11,40m). Op dit moment geldt voor de zijtak Almelo een beperking in vaarsnelheid en aflaaddiepte (2,20m). Binnenkort wordt gestart met de verruiming en dan wordt de aflaaddiepte 2,80m. Afhankelijk van bouw en vorm van het schip, kan een volledig beladen klasse Va schip ruim 3.000 ton meenemen. Bij de huidige aflaaddiepte van 2,20m kan naar schatting tussen de 1.500 en 2.000 ton meegenomen worden. Bij een aflaaddiepte van 2,80m zal dit toenemen tot ca. 3.000 ton.

LAAD- EN LOSKADE

Daarnaast beschikt XL Businesspark over een openbare laad- en loskade, die wordt beheerd door Combi Terminal Twente. Het gebruik van de openbare kade is voor bedrijven op het XL Businesspark mogelijk na afstemming met CTT.

TRANSPORT VIA SPOOR

Met de opkomst van containervervoer over het spoor, neemt intermodaal transport steeds een grotere rol in binnen de verschillende traditionele transportmodaliteiten. Dit geldt ook voor zeecontainers die in Rotterdam binnenkomen. Deze kunnen namelijk ook per trein vervoerd worden naar de Duitse grensgebieden, zoals Bad Bentheim. Deze Duitse plaats ligt vlakbij Enschede. Dit maak het ideaal voor bedrijven in Twente die gebruik maken van containervervoer per trein. Bovendien zijn er vanuit Bad Bentheim spoorverbindingen door heel Duitsland, naar Scandinavië, Oost- en Zuid-Europa. Door de inzet van intermodaal transport, kunnen de zeecontainers vanuit Bad Bentheim per truck nog snel doorgevoerd worden naar Twente of per trein naar de rest van Europa. 

LUCHTTRANSPORT

Twente Airport ligt in de directe nabijheid, waardoor zakenvluchten ook tot de mogelijkheden behoren. Er zijn plannen om dit in de toekomst uit te breiden met vrachttransport.