Close menu

STAP IN en combineer Weg, Water en Spoor in Overijssel

23/09 Van der Valk, Hengelo #Logistic Association

Tijdens het fysieke event op 23 september 2021 vertellen we graag over de mogelijkheden die Overijssel biedt als het gaat om intermodaal vervoer (dus via de weg, spoor en water) en laten we zien welke stappen u kunt zetten.

Zo praten we u bij over het huidige netwerk en de bestaande intermodale verbindingen vanuit de binnenvaart terminals Kampen, Meppel, Hasselt en Hengelo/Almelo. We geven u een update over de ontwikkeling van de spoorverbinding Coevorden – Polen en zoeken de samenwerking op om nieuwe intermodale verbindingen te onderzoeken. U hoeft dit niet alleen te doen. Vanuit de provincie Overijssel zijn ook mogelijkheden om u actief te ondersteunen om de stap naar intermodaal vervoer te maken, die we ook zullen toelichten. Maar misschien wel het belangrijkste is dat een aantal verladers laat zien hoe u concreet de stap kunt maken van vervoer over de weg naar vrachtvervoer over het spoor of via de binnenvaart. Welke voordelen heeft het hen gebracht, maar ook belangrijk is het om te horen tegen welke obstakels zij zijn aangelopen en hoe deze zijn opgelost.  

Voor wie
Voor verladers en vervoerders die containers van en naar zeehavens over de weg vervoeren, voor bedrijven die wekelijks meerdere volledige vrachtwagenladingen naar specifieke regio’s in Europa vervoeren en/of milieuvriendelijker willen vervoeren. Kortom: Voor iedereen die meer wil weten over intermodaal vervoer en zijn logistieke keten duurzamer en slimmer wil inrichten.

STAP IN
De transitie naar een duurzame logistiek is ingezet. De exacte route is niet zonder hobbels. Wel moeten we samen de stap gaan maken. Welke route u neemt en hoe snel u de stap maakt, bepaalt u zelf. Wij helpen u graag om de stap voor uw bedrijf te maken.