Logistieke Hot Spot Twente

Synchromodale oplossingen, toepassing van technologische innovaties, Big Data, een gemotiveerde arbeidsmarkt én ruimte om te groeien: Twente links to Europe! Ondernemers, Overheid, Onderwijs- en Onderzoeksinstellingen werken samen om de economie van de regio Twente te versterken door het creëren van meer werkgelegenheid in de logistieke sector.

Open Days Brussel

Calendarokt07

Open Days Brussel

Port of Twente is namens de permanente vertegenwoordiger van de Regio Twente in Brussel uitgenodigd om deel te nemen aan de Open Days in Brussel.

Van 7 t/m 10 oktober wordt dit jaar voor de 11 keer de “European week of Regions and Cities” georganiseerd.

De OPEN DAGEN – Europese Week van regio’s en steden is een jaarlijks vierdaags evenement waarin steden en regio’s presenteren hun vermogen om groei en banen te creëren, implementeren cohesiebeleid van de Europese Unie, en het belang bewijzen van de lokale en regionale overheden voor goed Europese bestuur.

The event was created in 2003 when the Committee of the Regions invited Brussels-based local and regional representations to the European Union to open their doors to visitors simultaneously. Het evenement werd opgericht in 2003, toen het Comite van de Regio’s uitgenodigd in Brussel gevestigde lokale en regionale vertegenwoordigingen bij de Europese Unie om hun deuren open voor bezoekers tegelijkertijd. One year later the European Commission’s DG for Regional Policy also joined the adventure. Een jaar later is de DG van de Europese Commissie voor regionaal beleid ook lid geworden van het avontuur.

Developing from the initial concept, the event has become a European networking platform for experts in regional and local development. De open dagen is uitgegroeid tot een Europees netwerk platform voor deskundigen in de regionale en lokale ontwikkeling. Exchange of good practice in economic development and social inclusion, cross-border cooperation, public-private partnerships, regional innovation and community-led local development have become some of its many topics. Uitwisseling van goede praktijken in de economische ontwikkeling en sociale integratie, grensoverschrijdende samenwerking, publiek-private partnerschappen, regionale innovatie en de gemeenschap geleide lokale ontwikkeling zijn een van de vele onderwerpen.

Voor meer info zie: www.opendays.europa.eu

Agenda

Calendar aug 31

Opening Academisch Jaar Universiteit Twente

Maandag 31 augustus 2015, 13:45 – 17:00 uur, opening Academisch Jaar 2015-2016.
Vanaf 13.45 uur is de inloop in gebouw de Waaier, met de opening om 14.30 uur. Omstreeks 17.00 uur wordt gezamenlijk het nieuwe academische jaar ingeluid.

De bekende architect Rem Koolhaas, oprichter van Office for Metropolitan Architecture (OMA) zal spreker zijn bij de Opening van het nieuwe Academisch Jaar.

Lees meer »

Calendar sept 02

Opening Hogeschooljaar 2015- 2016 Windesheim: Word wie je bent!

De opening vindt plaats op 2 september 2015 vanaf 14.30 uur in gebouw C, Campus 2-6 in Zwolle.
‘Word wie je bent’. Dit zijn woorden van filosoof Friedrich Nietzsche. Als onderwijsinstelling vindt Windesheim dat elk talent telt en iedere student de ruimte moet krijgen om zijn of haar talenten te ontplooien. Om met Nietzsche te spreken: ’ze worden wie ze zijn.’ Dat staat ook in het nieuwe onderwijsconcept van Hogeschool Windesheim. Het onderwijs moet een evenwichtige afspiegeling zijn van de samenleving, waar diversiteit de norm is.

Leve de inclusieve samenleving waarin ieder talent telt

Dit schooljaar staat de opening op 2 september 2015 in Zwolle in het teken van de inclusieve samenleving. Waar zowel uitzonderlijke begaafdheden als specifieke functiebeperkingen serieus worden genomen. Samen met het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de zorgsector wil Windesheim zich daarvoor sterk maken.
Leerlingen met een functiebeperking, die voorheen in aanmerking kwamen voor speciaal onderwijs, blijven nu in het reguliere onderwijs. Steeds vaker stromen zij door naar het HBO.
Het onderwijs heeft daarin ook een zorgplicht.
De vraag is of ons huidige onderwijs- en accreditatiestelsel voldoende handvatten en ruimte geeft om het studeren met een functiebeperking te faciliteren. Hoe ver ga je als onderwijsinstelling in die ondersteuning? Wanneer bepaal je als instelling dat een beperking zo belemmerend is dat een specifieke opleiding of beroep niet haalbaar lijkt? En hoe kun je door flexibeler onderwijs individuele talenten optimaal benutten? Daarover gaat de opening van ons hogeschooljaar 2015-2016..

Klik hier voor het hele programma en aanmelden:
http://www.windesheim.nl/over-windesheim/agenda/2015/september/opening-hogeschooljaar/

Lees meer »
Calendar sept 15

Logistieke Webshop van 2015

De voorbereidingen voor het event Logistieke Webshop van het Jaar 2015 zijn in volle gang. Het wordt opnieuw een dag vol informatie over spraakmakende ontwikkelingen op het gebied van E-fulfilment. En natuurlijk met de presentatie van de 3 finalisten en de bekendmaking van de winnaar “Logistieke Webshop van het Jaar 2015”.
De inschrijving is inmiddels gesloten.
Het aantal inschrijvingen is nog nooit zo hoog geweest! Dit laat maar weer eens zien dat de e-commerce logistiek een actueel thema is en dat de webshops er actief mee bezig zijn!
Datum: dinsdag 15 september 2015
Programma: 
12:00-18:30 uur
Lokatie:
Evoluon Eindhoven
Noord Brabantlaan 1A,  5652 LA Eindhoven.
Kijk hier voor meer informatie: http://www.logistiekewebshopvanhetjaar.nl/

Lees meer »
Calendar sept 20

Stremming 20 september zijkanaal Twentekanaal

 

2015.08021.0
Zijkanaal naar Almelo; stremming
Ivm evenement geldt het volgende:
– Stremming Zijkanaal naar Almelo, kmr 8.0 tot 13.8
· zondag 20 september 2015 11:30 tot 16:00
(E-mail Oost Nederland , District Noord , CMIJ , 21-07-2015)
Lees meer »
Calendar sept 30

Big Data Expo 30/9 en 1/10 in Jaarbeurs Utrecht

Beursorganisator OGZ presenteert de Big Data Expo 2015 op 30 september en 1 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.
Big Data wordt gezien als één van de belangrijkste tools voor logistieke organisaties & instellingen van de toekomst. Het principe van Big Data is niet zo moeilijk te doorgronden. Maar de uitvoering vraagt speciale kennis en tools. Hoe haalt u die in huis?
Laat u inspireren door gave primeurs en leuke praktijkvoorbeelden.

Meer informatie en aanmelding via http://www.logistiektotaal.nl/agenda/big-data-expo-2015/

 

Lees meer »
Calendar okt 14

Uitreiking Export Award 2015 door WTC Twente

Op 14 oktober 2015 wordt de WTC Twente Export Award 2015 uitgereikt aan een bedrijf of organisatie die zich heeft onderscheiden op het gebied van internationalisering. De uitreiking zal plaatsvinden in Hengelo.
Bij het beoordelen van de genomineerden kijkt de onafhankelijke vakjury onder andere naar exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat.De winnende onderneming of organisatie kan een voorbeeld zijn voor anderen. De Export Award is vooral een stimuleringsprijs, passend in de missie van het World Trade Center Twente: het stimuleren van de internationale handel en economische groei in Twente en de Euregio.

Wilt u meedingen of meer informatie lezen? Kijk verder op: http://wtctwente.nl/14-oktober-2015-export-award-2015/

 

Lees meer »
Calendar nov 04

Driedaagse training Voorraadbeheer in Doorn

Na de driedaagse training Voorraadbeheer hebben deelnemers meer inzicht in de functie en de kosten van voorraad. Zij kennen het belang en de betekenis van servicegraad. Met behulp van formules kunnen zij de parameters (zoals bestelgrootte, bestelpunt etc.) voortaan beter instellen. De resultaten leren zij in beeld te brengen door het inrichten en berekenen van prestatie-indicatoren. Deelnemers hebben inzicht in de voor- en nadelen van hun eigen en andere voorraadmodellen en hebben verbetermogelijkheden voor hun eigen organisatie ontdekt.
De 3-daagse training Voorraadbeheer training I vindt plaats op:
4, 11 en 18 november 2015.
De lesdagen vinden plaats in Conferentiecentrum Kaap Doorn in Doorn.
Meer informatie en inschrijving: http://www.imf-online.com/partner/logistiektotaal/voorraadbeheer.php

Lees meer »
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Job listings powered by the CATS Applicant Tracking System - ©2010 CATS Software, Inc.